ALDE DOLJ : STATUTUL FUNCTIEI PUBLICE NECESITA REVIZUIRI

0
205

ALDE DOLJ : STATUTUL FUNCTIEI PUBLICE NECESITA REVIZUIRI 1Marius Cristian Tuţă, primar Bucovăţ, vicepreşedinte ALDE Dolj :”Ar fi normal şi legitim ca primarii să organizeze concursurile de angajare şi promovare în primării. ANFP să se ocupe de îndrumare, monitorizare şi control.

 

    ALDE susţine modificările la Statutul Funcţiei Publice. Dacă respectăm calitatea primarilor, aceea de ordonatori de credite, atunci ar fi normal şi legitim ca aceştia (instituţia primarului) să se ocupe de organigrame şi de organizarea concursurilor de angajare şi promovare în primării.

Citeste si :  ALDE DOLJ A DEPUS LISTELE DE CANDIDATI PENTRU ALEGERILE DIN 11 DECEMBRIE

    O asemenea măsură ar reda autoritatea legitimă unei instituţii, cea a primarului, de a decide şi răspunde direct asupra nevoilor de organizare ”în propria casă”

    Considerăm că Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) nu trebuie să mai intervină în procesul de recrutare şi promovare a funcţionarilor publici. ANFP trebuie să aibă în continuare un rol important dar în zona de îndrumare, monitorizare, evaluare şi control asupra respectării cadrului legal şi a standardelor de performanţă profesională.

    Este foarte important să se asigure pregătirea profesională continuă pentru toţi funcţionarii publici din primării, mai cu seamă în contextul dinamicii accelerate a schimbărilor legislative cu impact asupra realităţilor din comunităţile locale.

Citeste si :  ALDE DOLJ: PREZUMTIA DE NEVINOVATIE NU POATE FI CALCATA IN PICIOARE

    În baza îndeplinirii acestei condiţii privind antrenarea permanentă a resurselor umane, testarea, examinarea şi evaluarea profesională a funcţionarilor din primării într-un ritm bianual este absolut binevenită.

    Obiectivul rămâne acelaşi pentru toţi – creşterea competitivităţii şi a capacităţii administrative a structurilor de conducere de la nivel local.
            BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.