ALDE DOLJ: STOP DEMOLARII CLADIRILOR VALOROASE ALE CRAIOVEI 1ANISOARA STANCULESCU, presedinte ALDE Craiova: ”Revizuirea legii 422 privind protejarea monumentelor istorice precum si adoptarea Codului Patrimoniului Cultural National ar putea salva cladirile cu valoare istorica si arhitecturala ale orasului nostru”

Memoria Craiovei trebuie salvata! In ultimii doi ani noi cei din ALDE am atras atentia asupra pericolului de a fi sterse repere importante ale identitatii orasului nostru.

Stau marturie apelurile noastre in media locala dar si interpelarea privind protejarea si valorificarea patrimoniului cultural si istoric al judetului Dolj, facuta in 19 aprilie 2017, in Parlamentul Romaniei de catre presedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupa.

Citeste si :  ALDE DOLJ: MINISTRII ALDE SI-AU FACUT TREABA

Reiteram prin acest comunicat optiunea noastra clara de a fi demarata la nivelul autoritatilor locale o dezbatere publica cu participarea societatii civile craiovene, a arhitectilor, juristilor si oamenilor de cultura pentru a identifica solutii de stopare a lichidarii a zeci de cladiri cu valoare de patrimoniu ale orasului nostru.

Nevoia de profit a proprietarilor unora din aceste cladiri o putem intelege insa nevoia de profit pe termen lung a Craiovei ar trebui sa prevaleze.

Consideram ca pana la adoptarea noului PUG al orasului ar trebui sistata acordarea de autorizatii de demolare a cladirilor mai vechi de 1950 sau acordate cu totul execeptional in baza unui aviz special.

Citeste si :  ALDE DOLJ: O NOUA LEGE A EDUCATIEI ŞI UN NOU STATUT AL CADRELOR DIDACTICE- GATA PANA LA SFARŞITUL ANULUI

In acelasi timp facem apel la parlamentul tarii de a revizui Legea 422/2010 pe de o parte si de a adopta Codul Patrimoniului Cultural National, instrumente de ordin legislativ care ar putea reglementa durabil situatia unor astfel de imobile, clasarea lor ca monumente istorice.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.