ALDE DOLJ: STRATEGIA ENERGETICA – UN SUPORT SOLID PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA

0
380

ALDE DOLJ: STRATEGIA ENERGETICA - UN SUPORT SOLID PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA 1

Deputat Ion Cupa, Presedinte ALDE Dolj: ”Strategia Energetica lansata ieri spre dezbatere publica poate face din Romania un furnizor regional de securitate energetica ”

Promisiunea facuta de ministrul ALDE al Energiei, Anton Anton privind realizarea Strategiei Energetice este indeplinita prin lansarea acesteia spre dezbatere publica.
Obiectivele esentiale pe care Strategia le propune vizeaza modernizarea sistemului de guvernanta energetica, asigurarea accesului la energie electrica si termica la un pret corect pentru toti consumatorii, protectia consumatorului vulnerabil, cresterea calitatii invatamantului in domeniul energiei si formarea continua a resursei umane in vederea obtinerii unor inalte calificari profesionale.
Deasemenea Strategia urmareste eficienta energetica prin asezarea mizei pe energia curata, cresterea aportului energetic al Romaniei pe pietele regionale si europene prin valorificarea resurselor energetice primare nationale, stimularea unor piete de energie competitive ca baza a unei economii competitive.
Strategia Energetica a Romaniei isi propune cu prioritate finalizarea Grupurilor 3 si 4 de la CNE Cernavoda; Realizarea Hidrocentralei cu Acumulare prin Pompaj de la Tarnita-Lapustesti; Realizarea Grupului de 600 MW de la Rovinari; Realizarea Complexului Hidrotehnic Turnu-Magurele-Nicopole.
Strategia energetica va incuraja dezvoltarea capacitatilor consumatorilor casnici de productie a energiei prin noi scheme de sprijin pentru stimularea investitiilor in domeniul energiilor regenerabile. Se va pune un accent important pe dezvoltarea micilor centrale electrice alimentate exclusiv cu biomasa, biolichide, biogaz, deseuri si gaze de fermentare a deseurilor si namolurilor. Pana in anul 2020 vor fi elaborate reglementari complete privind utilizarea biomasei pentru producerea de energie electrica astfel incat sa se previna utilizarea nerationala a acestei resurse.
Prin Strategia propusa dezbaterii Energia nucleara va deveni cu adevarat o optiune strategica pentru Romania. Realizarea la timp a prelungirii duratei de viata a Unitatii 1 de la Cernavoda va mobiliza expertiza nucleara din Romania. Proiectul Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda va fi cel mai mare proiect potential in Romania in urmatoarele decenii.
Strategia Energetica va fi un document supus anual revizuirii si completarii tinand cont ca este vorba de un domeniu atat de dinamic la nivel regional si global.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.