ALDE DOLJ: SUBVENTII PENTRU ANGAJATORI

0
146

ALDE DOLJ: SUBVENTII PENTRU ANGAJATORI 1Andra Popescu, Vicepresedinte ALDE Dolj:”O masura care ajuta deopotriva firmele si persoanele aflate in dificultate din punctul de vedere al ocuparii”

Prin implementarea de proiecte finantate din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, ANOFM sprijina prin agentiile sale judetene angajatorii care incadreaza diferite categorii de persoane aflate in criza din punct de vedere ocupational.
”Este o masura binevenita pe care angajatorii doljeni ar trebui sa o valorifice”- apreciaza Andra Popescu, vicepresedinte ALDE Dolj.
Astfel se asigura o subventie lunara in cuantum de 2250 lei pentru angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri peste 45 ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, someri de lunga durata sau tineri care nici nu lucreaza nici nu sunt in sistemul de invatamant. Acesti angajatori au obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.
De aceeasi suma de 2250 lei beneficiaza si angajatorii care incadreaza in munca, potrivit legii, someri care in termen de cinci ani de la data angajarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta. Daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala, beneficiaza lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor respective.
Vor beneficia de aceasta subventie si angajatorii care, in raport cu numarul de angajati, si-au indeplinit obligatia, potrivit legii, de a incadra in munca persoane cu handicap, precum si angajatorii care nu au aceasta obligatie legala, daca incadreaza in munca pe durata nedeterminata persoane cu handicap si le mentin raporturile de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.
Deasemenea, in situatia incadrarii in munca pe durata nedeterminata a absolventilor, AJOFM Dolj acorda angajatorilor subventii de 2.250 de lei/luna pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat. In cazul in care sunt incadrati absolventi din randul persoanelor cu handicap, subventiile se acorda pe o perioada de 18 luni.
O societate moderna si dezvoltata trebuie sa mearga inainte cu toti cetatenii sai, creand si valorificand oportunitati pentru fiecare.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Teodor Melescanu vrea locul lasat liber de Calin Popescu Tariceanu: Sa vedem care va fi votul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.