ALDE DOLJ: SUNTEM INCURAJATI SA SPERAM LA UN SCOR SUPERIOR CELUI OBTINUT LA LOCALE

0
503
Ion Cupa Si Florea Voinea Alde Dolj
Ion Cupa Si Florea Voinea Alde Dolj

Ion Cupă, președinte ALDE DOLJ: ”Venirea lui Florea Voinea alături de noi este un atu politic major pentru succesul electoral al ALDE Dolj”

ALDE Dolj consideră că listele de candidaţi pe care le propune alegătorilor din Dolj, atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor reprezintă o alternativă care merită încrederea doljenilor.

Apreciem că venirea alături de noi a domnului Florea Voinea este un mare câştig politic pentru organizaţie și un atu în plus pentru obţinerea unui rezultat foarte bun în alegerile parlamentare.

Dialogul avut cu cetăţeni din aproape toate localitățile judeţului, modul în care organizaţiile noastre locale înţeleg să abordeze campania pentru alegerile parlamentare, integrarea foarte bună în echipă a celor care ni s-au alăturat în ultima perioadă ne dau argumente să credem că vom obține un scor superior celui de la alegerile locale.

Reprezentanţi ai ALDE DOLJ, preşedintele organizatiei deputatul Ion Cupă, senatorul Florea Voinea, Gheorghe Perişoreanu, Ionel Pană, Anişoara Stănculescu, ceilalţi candidaţi pentru alegerile parlamentare au participat la întâlniri cu cetăţenii, cu organizaţiile de partid, cu membri şi simpatizanţi ALDE în majoritatea localităţilor din judeţ.

Locuitorii oraşelor şi satelor doljene vor sa vadă măsuri concrete care să le îmbunătățească nivelul de trai, vor pace socială, vor conducători responsabili care ştiu ce au de făcut pentru binele ţării.

Oamenii nu mai vor să vadă ”războiul românilor cu românii” așa cum s-a adresat un sătean președintelui ALDE Dolj.

ALDE Dolj are încredere în judecata dreaptă a electoratului doljean.

Gabriel Zamfir, preşedinte TLDE Dolj şi vicepreşedinte ALDE DOlj: ”Constituţia şi numai Constituţia trebuie să-i spună șefului statului cui să-i încredințeze guvernarea decisă de votul popular

 

 ALDE constată că solicitarea făcută public preşedintelui Iohannis acum o lună, aceea de a „se angaja formal că va respecta voinţa cetăţenilor fără precondiţii şi limitări şi fără utilizarea instituţiilor statului în vederea alterării procesului democratic”, a fost călcată în picioare fără rezerve de ordin democratic.

ALDE Dolj consideră că preşedintele Iohannis ar trebui să iasă urgent din rolul de agent electoral al PNL şi USR şi să redevină garant al Constituţiei.

Ne exprimăm în continuare speranţa că raţiunea va învinge, că votul românilor va fi respectat şi că democraţia nu va fi pusă între paranteze cu largul concurs al actualului şef al statului.

Constituţia prevede că formarea guvernului este atribuţia partidelor şi a Parlamentului. Atribuţia constituţională a Preşedintelui este de a lua act de formarea majorităţii în jurul partidului care a câştigat alegerile şi de a desemna un premier din această majoritate pentru ca să formeze Guvernul.

În privinţa temei ”politicienilor certaţi cu legea” atât de des invocată de preşedintele Iohannis, ALDE are o poziţie extrem de limpede şi profund democratică.

Într-un stat democratic, într-un adevărat stat de drept, în cazul oricărei persoane trebuie să funcţioneze principiul prezumţiei de nevinovăţie. ALDE, ca partid liberal care militează pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor consideră prezumţia de nevinovăţie inatacabilă .

România nu poate să fie un stat democratic dacă persoanele care au dosare pe rol sunt deja condamnate în spaţiul public.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.