Home » Politica » Politica Dolj » ALDE Dolj: SUSPENDAREA FONDURILOR EUROPENE PENTRU ROMANIA TREBUIE EVITATA

ALDE Dolj: SUSPENDAREA FONDURILOR EUROPENE PENTRU ROMANIA TREBUIE EVITATA

Andra Popescu, vicepresedinte  ALDE Dolj:” Banii europeni sunt o sursă principală pentru dezvoltarea țării noastre”

 

În cei zece ani de la aderarea noastră la UE Romania a făcut plăți către UE de cca 15 miliarde de euro și a primit fonduri de cca 44 miliarde de euro. Este evident că acești bani sunt foarte importanți pentru consolidarea creșterii economice și pentru dezvoltarea societății noastre.

ALDE, ca partid pro european consideră că trebuie luate toate măsurile pentru ca Romania să evite suspendarea fondurilor europene. Demersurile guvernarii PSD -ALDE a facut posibilă îndeplinirea a 17 dintre cele 22 de condiționalități ex ante restante.

Mai sunt cinci astfel de condiționalități foarte importante- transport rutier, feroviar, achiziții publice, infrastructură de inovare și cercetare și  mai ales mediu(închiderea depozitelor neconforme domeniu în care s-au făcut o serie de pași in ultima perioada prin închiderea a 11 din 62) care trebuie soluționate.

Consideram că obiectivul acesta de evitare a suspendarii banilor europeni pentru România este unul strategic pentru urmatorul deceniu.

Toate forțele, dincolo de rațiuni politice partizane, trebuie reunite în slujba acestui obiectiv pentru ca avizul final al Comisiei europene privind aceste condiționalități să fie unul favorabil țării noastre .

 

                            BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Balcesti are de azi Centrul Medical Adidana

Azi am fost alaturi de echipa Centrul Medical Adidana care in Balcesti , judetul Valcea a inaugurat Centrul de recuperare medicala...

Închide