ALDE DOLJ : TAXAREA MUNCII TREBUIE SCAZUTA

0
138
ALDE DOLJ : TAXAREA MUNCII TREBUIE SCAZUTA 1
Ion Cupa – Presedintele Alde Dolj

Deputat Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj:”Legea Salarizării trebuie să vină la pachet cu scăderea taxei pe muncă şi a impozitelor pe veniturile mici

 

În viziunea noastră obiectivul convergenţei cu UE şi în materia fiscalizării muncii trebuie atins în următorii doi-trei ani.

Cu toate că nivelul salariului minim în România a înregistrat cea mai mare creştere (16%), în perioada 2016-2017, din UE, Spaţiul Economic European şi Confederaţia Elveţiană, din punct de vedere al valorii în plată a acestuia ne situăm pe penultimul loc, la mică diferenţă înaintea Bulgariei.

Bugetul pentru salarii al României, este în continuare semnificativ sub media europeană.

În mod ”paradoxal”, atunci când vine însă vorba despre taxarea muncii, ocupăm a opta poziţie la nivel european, înaintea Finlandei, Austriei, Poloniei, Cehiei şi Germaniei. Adică, presiunea fiscală pe salariile românilor e mai mare decât cea pe salariile nemţilor şi austriecilor care câştigă în medie de până la 10 ori mai mult decât noi!

ALDE consideră că acest paradox este inhibitor de dezvoltare şi de creştere a calităţii vieţii în România.

De aceea vom acorda tot sprijinul în Parlament pentru ca Legea Salarizării însoţită de măsuri privind scăderea taxării muncii de la 43% la 35 %(contribuţiile sociale) şi eliminarea impozitului pe veniturile salariale sub 2000 lei să devină realitate cât mai repede. Aceste măsuri vor ajuta atât angajatorii să aibă mai multe resurse pentru dezvoltare cât şi salariaţii să îşi crească puterea de cumpărare.

                        BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ: CONFERINTA DE PRESA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.