Home » Politica » Politica Craiova » ALDE DOLJ: TELEMUNCA TREBUIE REGLEMENTATA PRIN LEGE

ALDE DOLJ: TELEMUNCA TREBUIE REGLEMENTATA PRIN LEGE

Share ..

ANISOARA STANCULESCU, Vicepresedinte ALDE Dolj: ”Orice proiect de lege care incurajeaza crearea de locuri de munca trebuie adoptat cu prioritate”

 

ALDE consideră ca locul de muncă stabil și corect remunerat este cea mai bună formă de securitate socială pentru orice persoană. Din această perspectivă, ALDE va susține și iniția proiecte de legi care să faciliteze crearea de locuri de muncă legal reglementate.

Ne exprimăm speranța că proiectul de lege privind TELEWORKINGUL (munca la distanță, prin folosirea tehnologiei informației), aflat în dezbatere publică, va fi adoptat în prima parte a sesiunii parlamentare de toamnă. El ar veni în sprijinul multor persoane cu abilități în utilizarea unui computer și din județul Dolj (inclusiv a celor cu dizabilități), aflate în căutarea unui loc de muncă.

Teleworking-ul reprezintă atât un instrument pentru angajatori de a-și moderniza și eficientiza organizarea muncii, precum și un mijloc pentru angajați de a-și reconcilia munca și viața socială, prin dobândirea unei autonomii sporite în realizarea sarcinilor pe care le au.

Toate persoanele care vor lucra în regim de teleworking vor beneficia de aceleași drepturi, garantate prin legislația muncii și prin contractele colective aplicabile, ca și persoanele care prestează activități la sediul angajatorului.

Este timpul ca după 15 ani de când UE a adoptat un Acord Cadru privind Telemunca și România să reglementeze prin lege această activitate.

ALDE crede că sindicatele și mediul de afaceri trebuie să susțină această lege care este atât în avantajul angajatului cât și al angajatorului.

                  BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Ford Craiova angajeaza 500 de persoane si opreşte productia modelului B-MAX din septembrie. Din toamna, incepe constructia SUV-ului EcoSport, pentru Europa

Producția lui B-MAX va înceta începând cu prima parte a lunii septembrie CRAIOVA, România, 24 iulie 2017 – Ford anunță...

Închide