ALDE DOLJ: TINTA DE DEFICIT VA FI RESPECTATA

0
473

ALDE DOLJ: TINTA DE DEFICIT VA FI RESPECTATA 1Victor Gogonea – secretar general ALDE Dolj: ” Romania isi va respecta angajamentul asumat de a avea deficitul bugetar sub 3%”

In pofida unor noi speculatii apocaliptice facute de lideri ai PNL, indicatorii economici arata ca situatia din Romania este una stabila. Toate datele corecte, reale ne arata ca deficitul bugetar pe 2018 va fi cel convenit prin Tratatul European, adica sub 3%.
Romania are una dintre cele mai mari cresteri economice din U.E. si acesta este cel mai bun indicator ca am guvernat bine pentru romani. Aceasta crestere este consecinta directa a politicii economice si fiscale promovate de guvern.
Pentru 2018 estimam un deficit de 2,97%. Executia bugetului general consolidat pe primele noua luni ale anului 2018 s-a incheiat cu un deficit de 16,7 miliarde lei, respectiv 1,77% din PIB in timp ce veniturile bugetului general consolidat, in suma de 205 miliarde lei, au fost cu 13,6% mai mari, in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent, reprezentand 21,7% din PIB.
Recomandam liderilor politici sa se abtina sa faca analize si comentarii publice utilizand cifre si date economice nereale. Ele creaza tensiuni inutile in piata si motive de ingrijorare deasemenea nejustificate pentru populatie.
Guvernul are sub control toate echilibrele macroeconomice, astfel incat nu se pune problema ca finalul anului sa gaseasca Romania in incapacitate de a onora angajamentele ce ii revin in materie de deficit bugetar.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.