ALDE DOLJ: TRAI DECENT PENTRU MAI MULTI ROMANI

0
141
ALDE DOLJ:  TRAI DECENT PENTRU MAI MULTI ROMANI
ALDE DOLJ: TRAI DECENT PENTRU MAI MULTI ROMANI

Anisoara Stanculescu, Presedinte ALDE Craiova: ”Pentru 2019 tinta strategica trebuie sa ramana bunastarea romanilor, cresterea numarului celor care se pot bucura de un trai decent”

Guvernul din care ALDE face parte a reusit sa faca viata romanilor un pic mai buna. Fapt confirmat recent si de Eurostat care arata, pe baza Consumului Individual Efectiv (CIE) -un indicator care masoara statistic bunastarea materiala a populatiei- ca Romania a depasit Croatia, Ungaria si Bulgaria in clasamentul bunastarii.
Cu toate acestea suntem cu cca. 30% sub media europeana a bunastarii din perspectiva acestui indicator. Ceea ce ne arata ca obiectivul strategic al guvernarii PSD -ALDE trebuie sa fie in continuare cresterea bunastarii populatiei pe baza unei cresteri economice solide.
Realitatea ne arata ca in pofida progreselor inregistrate in cresterea calitatii vietii, doar cca.15% din contractele individuale de munca din Romania au un cuantum care poate sa asigure un trai decent angajatului. Raportat la valoarea cosului minim de consum lunar care este de 2552 de lei.
Acest lucru inseamna ca o mare majoritate a contractelor individuale de munca -cca. 85%- se afla in acest moment sub pragul de 4400 lei brut, atat cat ar fi necesar pentru un net de 2550 lei asigurator pentru un cos minim de consum lunar.
Efortul nostru prin politicile publice pe care le vom desfasura trebuie orientat in continuare catre cresterea numarului romanilor cu acces la un trai cu adevarat decent. Exista premise sa reusim acest lucru in anii ce vin.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ: DOLJENII POT ACCESA PROGRAMUL ”INVESTESTE IN TINE” CU INCREDERE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.