ALDE DOLJ:  TRANSPARENTA TOTALA  IN REFORMA CODURILOR
ALDE DOLJ: TRANSPARENTA TOTALA IN REFORMA CODURILOR

Deputat Ion Cupa, Vicepresedinte national ALDE: ”Maniera transparenta si democratica in care se deruleaza reforma codurilor penale va crea reglementari mai clare care sa nu mai permita pe viitor abuzuri ”
ALDE a sustinut in permanenta ca reforma legilor justitiei trebuie sa se faca in deplina transparenta, cu consultarea tuturor institutiilor din domeniu, a specialistilor, a societatii civile.
Consideram ca modul in care se deruleaza dezbaterea privind aceste legi, modificarea codurilor penale, poate fi un model de transparenta legislativa si dezbatere democratica.
Modificarea Codurilor este necesara pentru ca formulari ambigue, de altfel declarate neconstitutionale de catre CCR, au permis abuzuri si derapaje cu efecte grave pentru ideea si practica justitiei.
Parlamentul dovedeste maxima responsabilitate actionand pentru a indrepta acele articole declarate neconstitutionale si pentru a avea un cadru legislativ la standarde europene. Discutiile care au loc in cadrul comisiei au rolul de a stabili cea mai buna formula a Codurilor penale. Sunt analizate toate opiniile si amendamentele indiferent de unde vin acestea, parte din ele fiind preluate pentru imbunatatirea acestor instrumente fundamentale ale legislatiei penale.
Este regretabil faptul ca PNL si USR incearca in continuare sa politizeze aceste dezbateri si sa arunce suspiciuni nejustificate asupra unor amendamente propuse de actori respectabili si independenti politic, asa cum este cazul CSM.
Cerem acestor partide sa dea dovada de mai multa responsabilitate fata de cetateni si sa respecte toate contributiile aduse in comisia parlamentara de catre actorii institutionali din domeniu. Precizam inca o data ca aceasta Comisie nu are alt obiectiv decat acela al unei reforme profund europene a codurilor penale, a legilor justitiei in general.

Citeste si :  ALDE DOLJ: ROMANIA ARE NEVOIE DE UN ACCELERATOR DE DEZVOLTARE

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.