ALDE DOLJ: TURISMUL POATE DEVENI MOTOR DE DEZVOLTARE

0
413
ALDE DOLJ: TURISMUL POATE DEVENI MOTOR DE DEZVOLTARE
ALDE DOLJ: TURISMUL POATE DEVENI MOTOR DE DEZVOLTARE

Deputat Ion Cupa, Presedinte ALDE Dolj:”Firmele private trebuie implicate in elaborarea unei Legi moderne a turismului in Romania ”
Daca turismul din Romania in general functioneaza la un sfert din capacitatea sa de a produce resurse pentru dezvoltare, in Oltenia acest procent este probabil undeva la 10-15%.
Este nevoie de o schimbare radicala a viziunii asupra turismului romanesc. Si la nivel central, dar si la nivel regional si local.
O strategie de dezvoltare creativa cu impact in piata trebuie construita fara intarziere.Ea nu mai poate fi rezultatul muncii catorva oameni din conducerea ministerului de resort. Firmele private din turism trebuie aduse in sfera deciziei asupra ”road-mapului” de dezvoltare a turismului romanesc. Parteneriatul public-privat trebuie sa devina continut nu forma in aceasta activitate care poate deveni in cativa ani un motor principal al cresterii economice in Romania.
In acelasi timp consideram ca descentralizarea activitatii de autorizare/licentiere in turism este absolut necesara. Mutarea autorizarii la nivelul Consiliilor judetene poate inlesni dezvoltarea si multiplicarea firmelor care vor opera in acest domeniu fie ca sunt hoteluri, restaurante, pensiuni, etc .
Avem un potential urias nevalorificat datorita unei viziuni centraliste si neadaptate permanent la trenduri regionale si globale.
Pachetul de reforma in turism trebuie sa presupuna depotriva o Lege moderna care sa inspire in practica predictibilitate si deschidere si o Strategie proactiva elaborata cu toti actorii reprezentativi din piata care pot aduce acel declansator de creativitate si ”oportunism” modernizator.
ALDE va veghea ca aceste lucruri sa se intample pana la sfarsitul acestui an.
BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.