ALDE DOLJ: VOT ANTICIPAT PE DURATA A TREI ZILE IN DIASPORA

0
488

Deputat Ion Cupa, Presedinte ALDE Dolj: ” Vrem ca in aceasta saptamana sa adoptam in parlament solutia votului anticipat prelungit pe durata a trei zile in diaspora. Speram ca parlamentarii USR si PNL sa nu absenteze si sa blocheze astfel adoptarea legii ”

ALDE sustine adoptarea in regim de urgenta a masurilor stabilite de Comisia speciala a Parlamentului ce vizeaza votul romanilor din diaspora.
Propunerea ALDE in privinta votului in diaspora a fost exprimata public inca din luna mai, si anume aceea a votului anticipat prelungit.
ALDE a sustinut adoptarea modificarilor necesare intr-un timp cat mai scurt, astfel incat la alegerile viitoare toti romanii
din diaspora sa nu mai intampine dificultati in exercitarea dreptului fundamental la vot.
ALDE a propus in cadrul Comisiei speciale pentru votul in Diaspora, condusa de senatorul ALDE Dorin Badulescu, ca votul in strainatate sa se desfasoare pe parcursul unei saptamani. In urma
discutiilor din comisie si a majoritatii conturate, prin consens s-a
decis ca romanii care locuiesc in strainatate sa poata vota
anticipat pe durata a trei zile (vineri, sȃmbata si duminica) si,
deasemenea prin corespondenta.
”Vrem sa adoptam rapid solutia pentru votul in diaspora, astfel incat, indiferent de locul in care se afla, fiecare roman sa-si poata exercita dreptul democratic la vot intr-un mod cat mai
facil.Dorim ca in aceasta saptamana modificarile legislative sa fie
adoptate de catre cele doua Camere ale Parlamentului.
Speram ca si parlamentarii PNL si USR sa dea dovada de acelasi
interes si sa participe la sedintele Senatului si Camerei
Deputatilor pentru a putea grabi adoptarea acestor modificari”- a precizat deputatul Ion Cupa, vicepresedinte national ALDE.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.