Home / Politica / Politica Craiova / ALDE DOLJ:DEMOCRATIA SCOLARA TREBUIE RESPECTATA

ALDE DOLJ:DEMOCRATIA SCOLARA TREBUIE RESPECTATA

ALDE DOLJ:DEMOCRATIA SCOLARA TREBUIE RESPECTATA 1Anisoara Stanculescu, presedinte ALDE Craiova: ”Managerii scolilor si reprezentantii Consiliului Elevilor Dolj trebuie sa se aseze la masa unui dialog care sa rezolve nemultumirile aparute”

Consideram ca democratia reala trebuie construita inca de pe bancile scolii. In acest sens avem legi, avem institutii, avem regulamente care, odata respectate de catre toata lumea, asigura dezvoltarea unei mentalitati libere, profund democratice in randul tinerelor generatii, incepand cu cele din sistemul de invatamant preuniversitar.
Nemultumirile aparute in randul elevilor doljeni cu privire la nerespectarea Statutului Elevului in anumite scoli si licee din judet trebuie luate in considerare si gasite solutii pentru rezolvarea lor.
Transparenta in gestionarea democratiei scolare, a raporturilor dintre managerii unitatilor de invatamant si reprezentantii elevilor trebuie sa fie deplina iar beneficiarii primari ai actului educational-elevii sa fie respectati si incurajati sa dezvolte un spirit democratic, o mentalitate deschisa, libera.
Sustinem fara rezerve ca art.39(1) din Statutul Elevului sa fie respectat in litera si spiritul sau, in toate unitatile de invatamant preuniversitar. Conform acestui articol ”Fiecare clasa isi va alege, prin vot secret reprezentantul in Consiliul elevilor, o data pe an, la inceputul primului semestru”
Apreciem ca trebuie evitate orice fel de masuri ale conducerilor scolilor care ar putea inhiba democratia scolara dezvoltarea unei personalitati libere a elevilor.In acest sens trebuie modelate toate Regulamentele de Organizare si Functionare din Unitatile de Invatamant Preuniversitar.
Credem ca dialogul constructiv eliberat de orice tensiuni poate rezolva aceasta problema.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.
Citeste si :  ALDE DOLJ: NU VREM DESFIINTAREA PILONULUI II DE PENSII

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.