ALDE DOLJ:PROBLEMA REFUGIATILOR SI A MIGRATIEI VA FI REGLEMENTATA UNITAR

0
435

ALDE DOLJ:PROBLEMA REFUGIATILOR SI A MIGRATIEI VA FI REGLEMENTATA UNITAR 1

Deputat Ion Cupa, Vicepresedinte National al ALDE, presedinte ALDE Dolj: ”Prin dezbaterile avute la sesiunea de primavara a Uniunii Interparlamentare am facut progrese in perspectiva adoptarii Pactului mondial pentru o migratie sigura, ordonata si reglementata”

Presedintele ALDE DOLJ, deputatul Ion CUPA a participat in calitate de membru al Grupului Parlamentar Roman la cea de a 138-a Adunare a Uniunii Interparlamentare care a avut loc intre 23-28 martie 2018 la Geneva.
La acest important eveniment al diplomatiei parlamentare mondiale au participat, la dezbateri in plen si in diferitele comisii specializate cca 800 de parlamentari din 130 de tari ale lumii, intre care 67 de presedinti ai unor parlamente nationale.
Pe parcursul lucrarilor, s-au adresat participantilor dl. William Lacy Swing, directorul general al Organizatiei Internationale pentru Migratie, dl Zeid Ra’ad Al Hussein, Inaltul Comisar al Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului, dl Filippo Grandi, Inaltul Comisar al Natiunilor Unite pentru Refugiati, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Principala tema pe agenda Adunarii plenare a fost cea privind consolidarea unui regim global aplicabil migrantilor si refugiatilor.

ALDE DOLJ:PROBLEMA REFUGIATILOR SI A MIGRATIEI VA FI REGLEMENTATA UNITAR 2
”Este nevoie de cunoasterea completa a acestui fenomen extrem de complex cu efecte majore si in Uniunea Europeana pentru a putea construi reglementari unitare si eficiente la nivel global”- a precizat deputatul Ion Cupa
Domnul deputat Ion Cupa a participat deasemenea la lucrarile Comisiei Uniunii Interparlamentare pentru democratie si drepturile omului. In prima parte a lucrarilor a avut loc o dezbatere privind tema urmatorului proiect de rezolutie al Comisiei, respectiv ”Consolidarea cooperarii interparlamentare si a guvernantei in domeniul migratiei, in perspectiva adoptarii Pactului mondial pentru o migratie sigura, ordonata si reglementata”.
Participantii si-au exprimat speranta ca acest Pact Global pentru Migratie va putea fi adoptat in acest an de catre Organizatia Natiunilor Unite, decizie care ar putea contribui la evitarea unor tensiuni suplimentare legate de dezvoltarea fara precedent a acestui fenomen.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.