ALDE DOLJ:VOM NEGOCIA LA BRUXELLES CRESTEREA SUBVENTIILOR PENTRU FERMIERI

0
441

ALDE DOLJ:VOM NEGOCIA LA BRUXELLES CRESTEREA SUBVENTIILOR PENTRU FERMIERI 1Deputat Ion Cupa, vicepresedinte national ALDE: ”Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, candidatii ALDE pentru Parlamentul european Norica Nicolai si Andrei Gerea au promis fermierilor doljeni ca se vor bate in Parlamentul European pentru ca ei sa nu mai fie dezavantajati fata de fermierii din Vest”

La initiativa deputatului Ion Cupa, presedintele ALDE Dolj, liderul national al ALDE, Calin Popescu Tariceanu, insotit de candidatii Norica Nicolai si Andrei Gerea, precum si de secretarul general ALDE Daniel Chitoiu s-au intalnit cu mai multi fermieri importanti din judetul Dolj ( producatori de cereale, fructe de padure, orez, legume, crescatori de porci de mangalita sau vaci pentru lapte)precum si cu responsabilii judeteni din domeniul agriculturii.

ALDE DOLJ:VOM NEGOCIA LA BRUXELLES CRESTEREA SUBVENTIILOR PENTRU FERMIERI 2
ALDE considera ca subventia pe care o primesc fermierii romani indiferent de ceea ce produc este la limita de jos in piramida subventiilor agricole acordate de UE agricultorilor sai, in conditiile in care costurile de productie nu sunt chiar atat de diferite de la o tara la alta.
”Este inacceptabil sa existe diferente atat de mari in materie de subventii pentru agricultura la nivelul Uniunii. Preocuparea noastra va fi aceea sa facem un front comun in urmatorul Parlament european si sa obtinem un buget nediminuat drastic pentru Politica Agricola Comuna.Cel mai important lucru va fi insa acela sa reusim sa ajustam subventiile astfel incat si fermierii romani sa beneficieze de plati mai consistente pentru ceea ce produc. Romania are traditia, potentialul si climatul sa devina o mare putere in acest domeniu”- le-a spus fermierilor prezenti Norica Nicolai, numarul 1 pe lista ALDE pentru Parlamentul European.
Liderii ALDE au aratat toata deschiderea pentru a sustine urmatoarele solicitari legitime ale fermierilor:
Acordarea sprijinului cuplat/pentru productie tuturor crescatorilor nu doar celor care au certificate pentru animale inscrise in Registrul genealogic.
Egalizarea / ajustarea subventiilor intre statele membre; sustinerea plafonarii voluntare a subventiilor agricole ca solutie care ar apara atat interesele marilor fermieri cat si pe ale celor mici si mijlocii.
Simplificarea tratamentelor fiscale pentru micii fermieri.
Eliminarea adeverintelor de la primarie din dosarele pentru subventiile de la APIA; pentru documentele emise de terti(extrase din Registrul de Rasa, Registrul Agricol, ONRC, din Registrul National al Exploatatiilor etc) informatiile sa fie solicitate direct de la entitatile emitente sau obtinute prin consultarea bazelor de date.
Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu le-a promis fermierilor doljeni ca toti parlamentarii ALDE Romania din legislativul de la Bruxelles vor milita pentru debirocratizarea legislatiei comunitare in materie agricola si nu numai dar si pentru o reglementare unitara a regimului subventiilor agricole.
”Vrem o Europa a egalilor, fara mai multe viteze sau cercuri concentrice. Cred ca cea mai buna dovada a unei astfel de Europe ar fi ca in general fondurile europene sa ajunga mai usor, mai rapid si mai consistent la cei care au nevoie de ele pentru a se dezvolta. Asa am fi in sfarsit o Uniune cu o singura viteza si, de ce nu, cu o singura directie”- le- a spus in final presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.