Alegeri in Republica Moldova: Blocul electoral ACUM acuza fraudarea procesului electoral

0
151

Alegeri in Republica Moldova: Blocul electoral ACUM acuza fraudarea procesului electoral 1Blocul electoral ACUM sustine ca procesul electoral din Republica Moldova este fraudat. Liderii Blocului, Andrei Nastase si Maia Sandu, acuza Partidul Democrat (PDM), aflat la guvernare, dar si pe alti concurenti de coruperea alegatorilor, informeaza duminica Radio Chisinau.

Andrei Nastase si Maia Sandu au facut apel la partenerii externi, in special la UE, Romania si SUA, sa evalueze si sa se pronunte cu privire la situatia alegerilor din Republica Moldova.

Cei doi lideri ai opozitiei pro-europene au declarat ca nu vor recunoaste valabilitatea rezultatelor alegerilor din cele doua circumscriptii deschise pentru cetatenii din regiunea transnistreana. Ei sustin ca acolo cetatenii au fost adusi la vot in mod organizat si ca acestora le-au fost propusi bani contra voturilor.

De asemenea, ei au raportat si probleme la votul din diaspora, unde cetatenii nu pot vota cu acte expirate, iar membrii birourilor electorale nu receptioneaza contestatiile depuse de cetatenii care nu au putut vota.

Liderii Blocului electoral ACUM au anuntat ca vor depune din acest motiv o plangere impotriva presedintei CEC, Alina Russu. De asemenea, ei intentioneaza sa depuna o plangere penala si impotriva sefului Inspectoratul General al Politiei, Alexandru Panzari.

Citeste si :  Ludovic Orban despre alegerile anticipate: „Problema este sa avem parteneri. Una este discursul politic, alta este posibilitatea de a realiza ceva efectiv”

Anterior, Comisia Electorala Centrala (CEC) a Republicii Moldova a anuntat intr-un comunicat de presa ca in legislatia nationala nu exista prevederi exacte cu privire la transportarea cetatenilor la sectiile de votare. La randul lor, reprezentantii politiei au declarat ca documenteaza posibilele cazuri de corupere a alegatorilor.

Partidul Democrat (PDM) neaga acuzatiile formulate de liderii Blocului electoral ACUM si sustine ca tocmai reprezentantii acestui concurent electoral ar fi comis mai multe incalcari si fraude ale procesului electoral. Intr-un briefing organizat la sediul PDM, seful staffului electoral al formatiunii, Vladimir Cebotari, l-a acuzat pe Andrei Nastase ca a incalcat legea facand agitatie electorala in sectia de votare, iar la o sectie din strainatate ar fi oferiti bani pentru votul in favoarea Maiei Sandu. Cu toate acestea, PDM considera ca incalcarile inregistrate in ziua votului “nu influenteaza rezultatele alegerilor’.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.