Alegeri in USR. In cursa s-au inscris Dan Barna,Cosette Chichirau,Visinel Balan, Alexandru Cristian Surcel si Liviu David.

0
58

Azi a inceput votul intern in USR pentru desemnarea viitorului presedinte al partidului. In cursa s-au inscris Dan Barna (actualul presedinte si candidatul Aliantei USR PLUS la prezidentiale), Cosette Chichirau (deputat, lider USR Iasi), Visinel Balan (USR Giurgiu), Alexandru Cristian Surcel (presedinte USR Sector 5) si Liviu David, (USR Bals).

Insa lupta pentru functia de presedinte se va da intre Barna si Cosette Chichirau.

Presedintele USR urmeaza sa fie ales prin votul electronic al tuturor membrilor partidului in perioada 1 – 3 septembrie, urmand ca pe 14 septembrie sa aiba loc congresul pentru alegerea Biroului National, structura centrala a conducerii formatiunii, relateaza G4Media.ro.

Citeste si :  USR: Romania e mai matura decat conducatorii ei.

Daca va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin (in cazul in care niciun candidat nu a obtinut majoritatea voturilor valabil exprimate), campania electorala interna se va desfasura in perioada 5-8 septembrie, urmand ca votul electronic sa se desfasoare in intervalul 9-11 septembrie.

Fiecare candidat a depus un dosar electronic de candidatura, care cuprinde CV, declaratii de avere si interese, dar si programul politic si o declaratie pe proprie raspundere de necolaborare cu Securitatea.

Citeste si :  Primarul PSD, a SEMNAT petitia „Fara penali”! „A fost un gest de bun-simt din partea mea”!

Congresul USR, convocat pentru data de 14 septembrie, va valida rezultatul alegerii presedintelui si va consemna rezultatul alegerii celorlalti membri ai structurii centrale de conducere, Biroul National al USR, potrivit unui comunicat al partidului.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.