Alegeri Partiale Craiova : MIHAIL GENOIU, NOUL PRIMAR PSD AL CRAIOVEI

0
123
Alegeri Partiale Craiova : MIHAIL GENOIU, NOUL PRIMAR PSD AL CRAIOVEI
Alegeri Partiale Craiova : MIHAIL GENOIU, NOUL PRIMAR PSD AL CRAIOVEI

Ieri Craiova a scris din nou istorie cu o neparticipare la vot care multi “analisti” incearca sa gaseasca o solutie la aceasta problema . Noi cei de la Jurnal de Craiova am incercat sa va informam cu privire la aceste alegeri prin diferite forme (video si poze) dar mesajul nu a ajuns la multi craioveni .

Prezenta la vot a fost una foarte mica si anume 18,57% – 47.504 de persoane au votat din 255.782 .

Astfel avem urmatoarele rezultate :

PSD – 42,8% ;

PNL – 16,2 % ;

Lucian Sauleanu – 13%;

Alde –  12 %;
USR – 11,6 % ;

PMP – 1,71%;

Emil Mladin – 1,63%;

PNR – 0,98%.

Ceea ce nimeni nu doreste sa publice este faptul ca si la aceste alegeri au existat nereguli, iar noi am fost la invitatia candidatului independent Lucian Sauleanu , am descoperit unele nereguli ce au tinut de respectarea legii electorale .

Citeste si :  Dragnea s-a prezentat cu doua valize la CExN al PSD!

Primele nereguli au fost la sectiile din 1 Mai , cele situate la Liceul Gheorghe Chitu , in care cei care participau la aceste alegeri ca membri in comisie au inceput sa cheme electoratul la vot avand in vedere ca stiau cine a votat si cine nu ..

Acest gen de probleme a existat si in Craiovita Noua , str. Brestei si chiar in Brazda .

O alta situatie interesanta a fost la Scoala Generala nr. 24 , in curtea acestei scoli am surprins 4 membri PSD care timp de o ora au discutat cu cei care mergeau sa voteze . Dupa semnalarea problemei  fortele de ordine au intervenit si au inchis poarta acelei scoli .

Citeste si :  PSD DOLJ fura iar! Mandatele primarilor traseisti trebuie sa inceteze imediat!

In fata sectiilor de votare de la Liceul Industrial Alimentar (LIA) am surprins un om care indruma pe cei mergeau sa voteze , ce anume sa aleaga .. 

Domnul Lucian Sauleanu chiar a spus despre aceste probleme intr-o postare pe pagina de facebook :

“Am depus o sesizare la Biroul Electoral de Circumscripție, poliție și jandarmerie referitor la comportamentul reprezentanților partidelor din mai multe secții de votare. Speriați că ar putea să piardă Craiova, acești oameni s-au transformat în propagandiști și în loc să se ocupe de un proces de votare corect încearcă să convingă oamenii să își schimbe opțiunea. De asemenea celebrele Dacii electorale care se plimbă între secții au apărut în mai multe cartiere, transportând oameni la vot.”

Multumim celor care au fost alaturi de noi in aceasta perioada . Din pacate suntem singurul ziar (chiar daca online) care a dus o campanie de informare cu privire la aceste alegeri .

Citeste si :  Klaus Iohannis si-a prezentat programul prezidential “Impreuna pentru Romania normala”

Pacat ca societatea civila nu doreste sa se implice in aceste probleme si putem spune ca nici fortele de ordine nu si-au facut datoria pe deplin . Poate la viitoarele alegeri reusim sa avem si un ONG (fara sa fie clasa politica implicata in el) care va fii prezent in sectiile de votare si chiar poate reusim ca aceasta lege electorala sa o aducem la standardele normale ..

 

 

 

 

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.