Alegeri Prezidentiale : Plangere penala impotriva presedintelui si loctiitorului din sectia de votare din Plesoi

0
147

Partidul National Liberal, filiala Dolj, a inregistrat o plangere la sectia de politie din Breasta impotriva activitatilor penale ale presedintelui si loctiitorului din sectia de votare din Plesoi. Cele doua persoane care, teoretic, ar trebui sa fie independente din punct de vedere politic, incalca flagrant legea, permitand sa intre in cabina de vot mai multe persoane fapt ce influenteza procesul electoral. Conform articolului 389 din Codul Penale, violarea confidentialitatii votului, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala, daca aceasta fapta este savarsita de un membru al biroului electoral al sectiei de votare.
Aceeasi presedinte si loctiitor permit unor persoane straine sa intre in cabina de vot impreuna cu alegatorii, votanti care nu prezinta motive temeinice de a nu putea vota singuri. Totodata, PNL Dolj prin avocatul Cosmin Mitrica a depus sesizarea nr 123/10.11.2019 catre Biroul Electoral Judetean Dolj prin care a solicitat excluderea presedintei sectiei de votare din Corpul Expertilor Electorali.
Nu este pentru prima data cand se intampla nereguli in procesul electoral in comuna Plesoi, de fiecare data vinovatii au scapat nepedepsiti cu largul concurs al celor care ar trebui sa vegheze la respectarea legii. Speram ca macar de aceasta data organele statului sesizate sa repuna legea in drepturile ei in comuna Plesoi!

Citeste si :  Organizatia de femei a PNL Dolj si-a ales conducerea

Biroul de presa al PNL Dolj

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.