Alegerile din Moldova: urmeaza o noapte interesanta

0
311
Republica Moldova alege intre Est si Vest
Republica Moldova alege intre Est si Vest

Rezultatele votului din Republica Moldova se anunță a fi la fel de interesante precum campania.
“Românii sunt vecinii noștri. Românii sunt prietenii noștri. Românii sunt frații noștri, dacă doriți. Frați, frați, dar brânza-i pe bani”, a afirmat Dodon pentru AGERPRES după ce a dat declarații jurnaliștilor la ieșirea din secția de votare din Chișinău unde a venit împreună cu soția și cu cel mai mic dintre cei trei copii.

“Eu niciodată nu am fost, nu sunt și nu voi fi antiromân. Dar voi fi tot timpul antiunionist. Orice mișcări unioniste în Republica Moldova, în opinia mea, sunt în afara legii”, a mai spus candidatul socialiștilor, răspunzând unei întrebări AGERPRES despre cum vede relația cu România în cazul în care ar ajunge președinte al Republicii Moldova.

La ieșirea din secția de votare, Igor Dodon, care era favorit în sondajele de opinie, a declarat în fața presei că scrutinul de duminică “poate să fie și cred că va fi un nou început”.

Pentru a o favoriza pe Maia Sandu, candidata pro-europeană, a fi fost nevoie de o prezență la vot destul de specifică. Prea puțin ar fi sugerat că votul este rural, și, deci, pro-Dodon. Prea mult înseamna un vot “îmbătrânit”, tinerii find plecați la lucru.

Prezența la vot este mai degrabă scăzută (puțin sub 50%), deci favorizantă pentru Dodon. Dar este imposibil de determinat de acum rezultatul. Asta cu atât mai mult cu cât nimeni nu a făcut exit poll.

Toate secțiile de votare din țară au fost închise. Până la ora 21:00 au votat 1.430.071 de moldoveni. Cei mai mulţi dintre alegători au fost persoanele cu vârsta peste 57 de ani. Cei mai pasivi alegători fiind tinerii cu vârstele cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova a prezentat primele rezultate oficiale parțiale ale alegerilor prezidențiale de azi:

Va prezentam unele cifre …

23:12 79,05% procese verbale prelucrate
Igor Dodon – 50,76%

Maia Sandu – 35,84%

Dumitru Ciubașenko – 5,70%

Iurie Leancă – 3,31%

Mihai Ghimpu – 1,92%

Valeriu Ghilețchi – 1,07%

Maia Laguta – 0,79%

Silvia Radu – 0,42%

Ana Guțu – 0,17%

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.