Alerta de poluare!

0
109

Alerta de poluare! 1In august 2018 un tren de marfa incarcat cu biodiesel a deraiat in zona viaductului Carcea. Garnitura de tren avea in componenta 23 de vagoane si locomotiva. Sase vagoane au deraiat, iar unul a ramas inclinat pe sine. Nu au fost victime omenesti, dar s-au scurs cantitati foarte mari de biodiesel.

Au intervenit atunci pompierii si foarte multi angajati de la ABA JIU care au ecologizat zona. Trenul apartinea operatorului privat Grup Feroviar Roman.
Urmele accidentului feroviar se mai vad si la sase luni de la incident. Pe terenurile celor care locuiesc in zona trenului deraiat, pluteste biodieselul. Oamenii acuza ca firma de ecologizare contractata de Grup Feroviar Roman nu isi face treaba.

Citeste si :  Jumatate din voucherele pentru "Rabla", epuizate in nici o saptamana

“Avem terenurile poluate, pluteste carburantul pe deasupra. Nu a mai trecut nimeni pe aici de ceva timp. Noi nu o sa mai putem folosi acest pamant, nu putem sa cultivam, gradina este acoperita de biodiesel. La fel se intampla si cu terenurile vecinilor, a declarat unul dintre localnicii de la Carcea.
Intre timp, Garda de Mediul Dolj a mai trecut pe la locul accidentului si a dat o amenda usturatoare operatorului privat.

“I-am amendat pe cei de la GFR cu 100000 de lei pentru nerespectarea conditiilor impuse de autorizatia de mediu si s-au stabilit masuri de remediare a situatiei. Facem periodic monitorizare si control in zona. Ei au contractat o firma specializata in ecologizare, dar pe perioada iernii aceasta nu a putut interveni din cauza conditiilor meteo severe. Inainte de a intrerupe interventia statisticile si masuratorile noastre aratau o scadere a gradului de poluare. Nu stiu si oamenii cata dreptate au, terenurile alea nu erau folosite, acum toti spun ca vor sa le cultive”, a declarat Gheorghe Calinoiu, director Garda de Mediu Dolj.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.