Alerta, PSD blocheaza un proiect de sprijinire a celor peste 65 de ani! „Vine Olguta si murdareste. Munca mea este batjocorita de politruci”

0
319

Vlad Mixich, membru al boardului Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate, atrage atentia ca Lia Olguta Vasilescu si PSD incearca sa blocheze o initiativa lansata de doua ONG-uri si de Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) de sprijinire a varstnicilor de peste 65 de ani.  

„Ce urmeaza este un mesaj foarte IMPORTANT pentru mine. Pentru ca nu mai accept ca munca mea si a atator oameni buni sa fie batjocorita de politruci. Caci asta se intampla acum: muncim sa ajutam si vine Lia Olguta Vasilescu si murdareste.

Lucram pro bono de trei saptamani la un proiect prin care nevoile persoanelor peste 65 de ani in contextul pandemiei sunt identificate si pentru a ajuta autoritatile sa raspunda acestor nevoi.

Am construit o echipa mare formata din medici, IT-isti, studenti la medicina, totul derulat in parteneriat cu institutiile statului: Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU), Secretariatul Guvernului si STS, pe a carui platforma va functiona tot. E exemplul cel mai frumos de parteneriat public-societate civila-privat intr-o situatie de criza.

Si vine acest personaj sa murdareasca implicarea voluntara a atator oameni acuzand ca am vrea sa furam baze de date. Desi toate datele sunt gazduite pe platforma STS la care nimeni din afara nu are acces.

Cum va functiona acest proiect (daca astfel de personaje nu vor reusi sa-l blocheze)?

* Autoritatile locale ofera Comitetelor Judetene pentru Situatii de Urgenta datele de contact ale persoanelor peste 65 de ani din judet. DSU incarca in platforma de apelare gazduita de STS numerele de telefon.
* Persoanele sunt apelate automat telefonic si o voce inregistrata le adreseaza 10 intrebari prin care sunt identificate nevoile lor: medicamente, cumparaturi esentiale, suport psihologic. Oamenii raspund verbal, prin Da sau Nu, nu e nevoie de niciun fel de cunostinte digitale sau de sute de operatori. In functie de nevoile exprimate de omul sunat, sunt emise alerte pentru autoritatile competente.
* Voluntarii DSU si Observatorul Roman de Sanatate urmaresc indeplinirea acestor nevoi de catre autoritatile cele mai apropiate geografic de oamenii care au spus ca au nevoie de ajutor.

Care este implicarea Observatorului Roman de Sanatate?

Am adus la un loc toate entitatile implicate si care pot ajuta – autoritati publice si private. Wisevoice a dezvoltat solutia software care este oferita gratuit, Microsoft, Google au oferit gratuit creditele necesare functionarii softului.

Am facut totul pentru ca varstnicii sa poata obtine urgent ajutorul de care au nevoie in perioada asta dificila.

De cand a inceput aceasta criza am muncit zi lumina si am ajutat oriunde a fost nevoie: campanie de informare medicala, materiale de protectie duse in spitale si acum incercam sa ajutam varstnicii. Toata lumea a inteles imediat: autoritatile, companii de IT, medicii si studentii, cu totii muncim sa trecem impreuna cu bine peste aceasta criza. Cu totii facem tot ce putem sa ajutam indiferent de ce simpatii avem, indiferent de ce religie sau de unde lucram. Pentru ca suntem impreuna in asta.

Mai putin personajul respectiv, ocupat in continuare cu murdaritul”, a scris Vlad Mixich pe Facebook.

Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a sustinut ca, prin aceasta initiativa, PNL vrea sa puna mana pe datele personale ale varstnicilor. Mesajul halucinant al Olgutei Vasilescu a fost poi distribuit pe pagina oficiala a PSD.

„Dupa o luna in care primariile au identificat persoanele varstnice, au facut call center pentru ele, le-au sprijinit prin directiile de asistenta sociala si prin voluntariat, totul PE CHELTUIALA PROPRIE, s-a trezit si guvernul. Vrea baza de date pentru doua ONG-uri care au legatura cu partide politice. Voi sunteti sanatosi la cap? Pe munca primarilor, a functionarilor din primarii, a unor voluntari inimosi si pe banii contribuabililor din localitati voi vreti sa faceti politica? Solicit retragerea urgenta a acestui ordin RUSINOS!”, a scris Vasilescu.

https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/posts/1961622107316227

 

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.