Alexandru Gidar, consilier judetean si presedinte al Comisiei de Educatie a PNL Dolj : Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, oglinda structurilor PSD!

0
71

Partidul National Liberal filiala Dolj a sustinut astazi o conferinta de presa la care au participat Alexandru Gidar – consilier judetean, presedintele Comisiei de Educatie a PNL Dolj si consilierul municipal Flavius Sirop.
In debutul conferintei, Alexandru Gidar, presedintele Comisiei de Educatie a PNL Dolj a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste politizarea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj declarand: „Partidul National Liberal a atras atentia in multe randuri asupra practicii pe care o dezvolta PSD la nivelul judetului Dolj, mai ales in Inspectoratul Scolar Judetean. Observam prin fotografiile de pe retelele de socializare, pe care vi le-am pus la dispozitie, ca s-a realizat o transpunere in oglinda a unei constructii a unui partid politic intr-o institutie publica. In sistemul de invatamant doljean, mergand piramidal de la varf, de la inspectorul general, doamna Monica Suna, catre baza, tot Inspectoratul Scolar si aproape toti directorii din unitatile de invatamant sunt angrenati intr-un mecanism politic, intr-o campanie electorala permanenta”.
In continuare conferintei acesta a mai precizat: „S-a ajuns ca aceasta institutie de conducere a invatamantului doljean sa fie o oglinda a structurilor PSD. Ne gandim la faptul ca oamenii acestia, conducatori, manageri de unitati de invatamant, cei care sunt in functii de coordonare si control la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean nu au capacitatea de a promova politicile de interes public si promoveaza doar politicile interesului de partid. Nu stiu cat de persuasivi mai pot sa fie conducatorii unitatilor de invatamant in demersul lor de a solicita, de a gasi solutii asupra ISJ si asupra autoritatilor locale in vederea obtinerii fondurilor necesare pentru unitatie pe care le conduc.”
In momentul in care esti promovat de aceste structuri politice cu greu te poti bate pentru a obtine finantarile necesare. Exemplele sunt nenumarate. Putem vorbi despre Colegiul „Carol I„ a carui reabilitare a ramas la nivelul de promisiune electorala vehiculata timp de 8 ani. La Scoala Nr II baza materiala nu permite desfasurarea in mod corect a orelor de educatie fizica si sport. Avem o situatie chiar la unitatea de unde provin eu, Colegiul National „Nicolae Titulescu” in care autoritatile locale incearca prin toate mijloacele sa ne deposedeze de anumite spatii in situatia in care activitatea se desfasoara in conditii aproape improprii. De asemenea, situatia Colegiului „Stefan Odobleja” si a Liceului Voltaire, in care atat ISJ cat si autoritatile locale au decis in mod discretionar, ajungandus-se la o situatie scandaloasa care dureaza de mai bine de jumatate de an. Vedem o multime de concursuri pentru diverse comisii, pentru conduceri de unitati de invatamant, pentru posturile de coordonare din ISJ pe care le promoveaza cu brio doar membrii PSD. Toate aceste lucruri demonstreaza cum se perpetueaza, cum se raspandeste in sistemul de invatamant politizarea acestui sistem public si cum se transfera decizia de la ISJ in liniile de partid.
In continuarea conferintei, Flavius Sirop, consilier municipal PNL Craiova a dorit sa completeze: Piramida de la ISJ este, de fapt, o caracatita. Profit de ocazie sa resping zvonurile aparute in ultimele zile conform carora mai multi inspectori de la ISJ, in frunte cu doamna Monica Suna, s-ar inscrie in PNL Dolj. Nu au existat astfel de solicitari si chiar daca ar fi existat le-am fi respins. Noi avem o decizie a Biroului Politic National prin care s-a statuat ca nu primim membri PSD.

Citeste si :  Marinel Florescu , consilier municipal PNL : Piata Centrala, o dezordine generalizata. Daca nu se iau masuri, voi solicita demiterea administratorului Piete si targuri

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.