Alexandru Rafila: Avem aproape 20.000 de cazuri, dar numai aproximativ 2% ajung în spitale

0
278

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, arată faptul că centrele de evaluare vor ajuta la gestionarea pandemiei de Covid-19 și chiar dacă ajungem la un nivel mare de cazuri, faptul că vor fi tratate preventiv va elibera presiunea asupra spitalelor.

Alexandru Rafila a precizat faptul că avem aproape 20.000 de cazuri pe zi, dar dintre cei infectați, doar 2% ajung în spital.

”Programul este flexibil, să nu uităm că acolo lucrează medici. Nu putem să menținem program de 24/24, asta pentru că vorbim de resursă umană. Este bine că avem aceste centre funcționale, dar trebuie să ținem cont că trebuie să avem și resursă umană pentru gestionare.

Citeste si :  Noi restrictii în România? Valeriu Gheorghiță: Trebuie luate la timp tocmai ca să producă efecte la timp

Trebuie să vedem, în primul rând, dacă funcționează și care este adresabilitatea. Nu pot să aloc resurse, dacă nu va exista cerere.

Noi avem aproape 20.000 de cazuri la nivel național, dar dintre aceștia doar 2% au ajuns la internare în spital. Astfel de chestiuni sunt în evoluție, iar dimensionarea se face în funcția de cerere.

Acest sistem de centre de evaluare, cu siguranță peste o lună va arăta altfel. Este un sistem care ne va ajuta și nu doar în cazul pandemiei de Covid-19, ci și în alte cazuri”, a spus Alexandru Rafila.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.