Alexandru Rafila: Doar 5 milioane din 19 milioane de români plătesc asigurări de sănătate

0
144

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că puţin peste un sfert din populaţia României plăteşte asigurări de sănătate, arătând că, în ţara noastră, cheltuielile pentru sănătate pe cap de locuitor sunt şi de opt ori mai mici faţă de alte ţări.

„Să ştiţi că noi plătim asigurări, din păcate, doar cinci milioane din cele 19 milioane de persoane din România plătesc asigurări de sănătate. O cheltuială efectivă pe cap de locuitor pentru sistemul de sănătate în România, faţă de ţări din… mă refer la suma de bani, ca să nu umblăm cu procente, pentru că procentele câteodată nu sunt relevante, este între trei şi opt ori mai mică în România”, a declarat Alexandru Rafila, marţi seară, la TVR Info.

Ministrul a afirmat, referindu-se la sistemul de sănătate, că ar prefera „o societate a dialogului şi a construcţiei decât una a negării, prezentării lucrurilor negative şi invectivelor”.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.