Alexandru Visinescu a murit in inchisoare. Tortionarul avea 93 de ani

0
76

Alexandru Visinescu a murit in inchisoare. Tortionarul avea 93 de ani 1Conform Digi 24 Alexandru Visinescu, tortionarul condamnat la 20 de ani inchisoare pentru crime impotriva umanitatii comise in timpul comunismului, a murit, luni, in penitenciar, la varsta de 93 de ani. El a fost ultimul comandant al inchisorii Ramnicu Sarat unde a murit, in urma torturilor, liderul PNT Ion Mihalache.

Alexandru Visinescu a fost primul tortionar comunist din Romania condamnat pentru ca i-a supus pe detinutii politic la rele tratamente, batai si alte violente, i-a lipsit de hrana si medicamente. De numele lui, istoricii si procurorii au legat moartea a 12 oameni.

Citeste si :  Tortionarul Ioan Ficior s-a stins din viata astazi, la Penitenciarul Jilava

Administratia Nationala a Penitenciarelor a informat intr-un comunicat ca luni, in jurul orei 13:00, personalul medical al Penitenciarului-Spital Bucuresti-Rahova a intervenit pentru acordarea primului ajutor in cazul unei persoane aflate in custodie, concomitent fiind solicitat sprijinul serviciului unic de urgenta 112. „In ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei in cauza a fost declarat in jurul orei 14:30. Aceasta se afla in evidenta unitatii cu o serie de afectiuni medicale cronice, pentru care se acordau ingrijiri si tratament potrivit recomandarilor medicilor specialisti”, precizeaza ANP.

In conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea: familiei persoanei condamnate, judecatorului de supraveghere a privarii de libertate, Parchetului de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti, INML Bucuresti.

Citeste si :  Tortionarul Ioan Ficior s-a stins din viata astazi, la Penitenciarul Jilava

Alexandru Visinescu fusese operat luna trecuta la Spitalul „Bagdasar Arseni” pentru o ruptura de splina si mai multe coaste rupte. Oficial, Administratia Nationala a Penitenciarelor a afirmat ca Alexandru Visinescu se ranise in urma unei caderi involuntare, rezultat al unui episod lipotimic, dar au circulat informatii ca ar fi fost, de fapt, batut, cand se afla internat in spitalul penitenciarului Jilava.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.