Amintiri din Festivalul – Concurs National Maria Tanase – 50 de ani de existenta – 1969 – 2019 Galeriile Cromatic

0
85

Consiliul Judetean Dolj si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj continua seria manifestarilor dedicate celebrarii a jumatate de secol de la infiintarea Festivalului – Concurs National al Interpretilor Cantecului Popular Romanesc Maria Tanase si va invita la evenimentul aniversar Amintiri din Festival – 50 de ani de existenta, miercuri, 25 septembrie 2019, ora 11:00.

Este ziua in care sarbatorim si 106 ani de la nasterea Mariei Tanase, cea supranumita de Nicolae Iorga <<Pasarea maiastra>> a romanilor.

Citeste si :  Astazi 10 octombrie ,faimoasa cantareata ,Laura Stoica ar fi implinit varsta de 51 ani -12 ani de la teribilul accident

Evenimentul se va desfasura in Galeriile Cromatic ale C.J.C.P.C.T. Dolj si va reuni oameni care fie au avut calitatea de fondatori, organizatori, fie s-au regasit pe lista participantilor si premiatilor Festivalului Maria Tanase si care vor povesti ce a insemnat el in existenta lor profesionala si artistica.

Un prim eveniment aniversar a fost organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj anul acesta, in data de 28 mai, cand, in urma cu 50 de ani, se desfasura la Craiova cea dintai editie a festivalului, la care „participau reprezentanti din toate judetele tarii“, dupa cum consemneaza afisul de la acea vreme.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.