ANAF a demarat operatiunea „Iceberg”.

0
64

ANAF a demarat operatiunea „Iceberg”. 1Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat operatiunea „Iceberg”, care reprezinta o actiune de verificare fiscala a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile de activitate economica din Romania, potrivit unui comunicat de presa transmis joi.

„Operatiunea «Iceberg» se va desfasura pe intreaga durata a anului 2019 si presupune intensificarea controalelor si eficientizarea derularii acestora la companiile mari, cu scopul mentinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfasoara activitati in Romania”, au anuntat reprezentantii Fiscului.

Citeste si :  Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici : Vom taia 4000 de posturi, majoritatea ale ANAF

Astfel, principalele directii de actiune ale ANAF, in perioada urmatoare, sunt combaterea fenomenului externalizarii profitului, verificarea manierei in care companiile mari gestioneaza relatiile economice intre companii din grupul din care fac parte si destructurarea lanturilor tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin identificarea si instrumentarea fenomenelor de frauda fiscala cu implicatii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Citeste si :  Ozana Barabancea are probleme cu Fiscul!

„In vederea realizarii obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipa de lucru formata din specialisti din cadrul Agentiei, care va initia verificari fiscale la contribuabilii cu activitate de impact in toate domeniile de activitate economica. Acestea vor avea la baza evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispozitiile Codului de procedura fiscala precum si a legislatiei din domeniu”, au detaliat reprezentantii ANAF.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.