Anca Anuta, prim-procurorul de la Olt: „Suspectul nu coopereaza, refuza sa faca declaratii. Cazul a fost coordonat de procurorul Cristian Popescu de la PJ Caracal

0
744

Anca Anuta, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt: „Suspectul nu coopereaza, refuza sa faca declaratii. Cazul a fost coordonat de procurorul Cristian Popescu de la PJ Caracal”

Prim-procurorul de pe langa Parchetul Tribunalului Olt, Anca Anuta, a declarat, vineri seara, pentru Digi24, ca in casa unde a fost sechestrata adolescenta din Caracal au fost gasite bijuterii, care au fost recunoscute de familia acesteia. Totodata, la fata locului au mai fost gasite si oase care urmeaza a fi expertizate pentru a se confirma daca sunt sau nu umane.

”Suspectul principal a fost adus la audieri, dar are o atitudine necooperanta si refuza sa faca orice declaratii”, a mai precizat procurorul Anca Anuta. Prim-procurorul de pe langa Tribunalul Olt, care a declarat si ca a fost delegat pentru a discuta despre acest subiect, a mai spus la Digi24 ca procurorul care a coordonat cazul este Cristian Popescu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal.

„Am inteles ca acea unitate de parchet a fost sesizata de catre lucratorii de Politie in dupa-amiaza zilei de 25 iulie, pe la ora 15.30. S-a intregistrat, ca urmare a acelei sesizari, un dosar penal la Parchetul Caracal, avand ca obiect infractiunea de lipsire de libertate. Din acel moment, procurorul desemnat cu instrumentarea cauzei, care supraveghea in mod direct cercetarile, a facut o echipa si s-au desfasurat activitatile specifice.

S-au cerut autorizatii de la judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Caracal, autorizatii de interceptare, localizare, inregistrare audio-video. S-au solicitat alte trei perchezitii care s-au si efectuat cu privire la alte locatii pentru ca la acel moment nu era localizat imobilul respectiv. S-au cules alte informatii, s-au exclus datele culese pana in acel moment si, in cele din urma, undeva in jurul orei 1.30 noaptea s-a putut stabili ca apelul s-a facut din acel imobil. S-a luat legatura cu lucratorii de politie si s-a stat”, a afirmat procurorul sef al Parchetului Tribunalului Olt.

„In aceasta dimineata s-a luat decizia ca Parchetul Tribunalului Olt sa preia acest dosar, cand s-a efectuat cercetarea, cu ocazia perchezitiei domiciliare si cand au fost identificate resturi de oase”, a mai spus Anca Anuta.

Procurorul-sef al Parchetului Tribunalului Olt a spus ca nu exista certitudinea ca s-au gasit fragmente umane in casa respectiva. „Sunt indicii care induc o crima, nu vorbim despre dovezi certe”.

Visits: 4

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.