Ancheta la Petrom si Romgaz

0
91

Ancheta la Petrom si Romgaz 1Consiliul Concurentei a declansat o ancheta pentru a verifica conditiile in care SNGN Romgaz SA si OMV Petrom SA livreaza gaze naturale catre centralele proprii de producere a energiei electrice, arata institutia intr-un comunicat.
In cadrul anchetei demarate in luna februarie, Consiliul Concurentei va colabora cu ANRE pentru a analiza daca centralele de producere a energiei electrice din structura celor doi producatori de gaze naturale au beneficiat de conditii diferite comparativ cu cele in care SNGN Romgaz SA si OMV Petrom SA furnizeaza gaze naturale catre alti consumatori din Romania.

Cantitatile de gaze naturale produse anual de SNGN Romgaz SA si OMV Petrom SA , impreuna, reprezinta peste 94% din totalul productiei interne de gaze naturale.

Citeste si :  Statele din UE detin medicamente accesibile la pret! Romania?Nu se numara printre acestea!

Cei doi producatori au structuri integrate incluzand si unitati de producere a energiei electrice ce utilizeaza drept combustibil gazele naturale.

Astfel, SNGN Romgaz SA este producator de energie electrica prin intermediul Sucursalei de Productie Energie Electrice (SPEE), care include centrala termoelectrica Iernut, cu o putere instalata de 600 MW si o capacitate de a produce energie electrica reprezentand cca. 5% din productia de energie electrica la nivel national. De asemenea, in cadrul unui proiect experimental al Romgaz SA, gazele naturale provenite din doua sonde de la Cojocna sunt utilizate ca gaze de combustie pentru doua agregate de producere a energiei electrice (fiecare cu o putere instalata de 1,5 MW).

Citeste si :  CONSILIUL CONCURENTEI A SANCTIONAT CU 53 MILIOANE EURO UNSAR SI NOUA SOCIETATI DE ASIGURARE

OMV Petrom SA este prezent pe piata de electricitate din Romania atat ca producator, cat si ca furnizor (detine licenta de furnizare a energiei electrice din anul 2009). OMV Petrom SA detine centrala electrica de la Brazi, avand o capacitate instalata de 860 MW (in functiune din 2012), care poate asigura pana la aproximativ 10% din necesarul de energie electrica la nivel national”, arata Consiliul.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.