Andrei Baciu, anunţul despre tulpina Delta : Mai avem câteva săptămâni în care putem să accelerăm pregătirile pentru valul patru

0
141

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat că mai avem la dispoziţie doar câteva săptâmâni să ne pregătim de valul patru al pandemiei.
Andrei Baciu a anunţat că România are la dispoziţie câteva săptămâni pentru a se putea pregăti pentru punctul în care varianta Delta va pune probleme și în țara noastră, iar numărul de noi cazuri de COVID va crește semnificativ.

„Mai sunt câteva săptămâni, inclusiv pe estimările și pe predicțiile pe care le avem de la INSP și dacă ne uităm în alte părți. Spre exemplu, în UK, la începutul lunii mai erau foarte puține cazuri cu această variantă Delta și a ajuns în mai puțin de două luni să câștige foarte mult teren și să ducă la amplificarea numărului de cazuri. Deci, vorbim de 6-7-8 săptămâni în care am putea să nu avem probleme din cauza variantei Delta, dacă ne uităm și la ce se întâmplă în alte părți la nivel european. Vedem Anglia, Portugalia, Spania”, a spus Baciu la digi24. 

Citeste si :  Premierul Nicolae Ciucă: Voi lua toate măsurile pentru a trece țara prin criză

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat că luna septembrie poate să fie un moment dificil, dar a îndemnat din nou să ne uităm la exemplul Angliei, al Spaniei, Portugaliei, țările central și vest-europene. Aici, chiar dacă este un procent mare de populație vaccinată, există totuși un număr important de cazuri. Însă avantajul unei rate mari de vaccinare este că nu ai fatalități, nu ai decese.

Întrebat ce vor face autorităţile pentru a-i convinge pe români să se vaccineze, secretarul de stat a spus că lupta se duce în mediul rural, pentru că în mediul urban mare, comunitățile au deja un grad ridicat de imunizare.

„Problematică rămâne însă în continuare abordarea în mediul rural, unde există în continuare un număr important de localități care nu au inițiat demersuri de vaccinare”, a mai precizat secretatul de sta în Ministerul Sănătăţii.

Citeste si :  Ministerul Sanatatii : Investiții de peste 80 milioane euro în ambulatoriile de specialitate, cu bani din PNRR

„Când am văzut că nu se desfășoară campania în ritmul pe care ni l-am dori, am cerut tuturor localităților să vină cu o propunere, astfel încât să ne asigurăm că în toate localitățile din România, oriunde ai trăi, există sau va exista o acțiune de vaccinare. În următoarele șase săptămâni vrem să atingem toate comunitățile din România.

Vara faci sanie. Avem aceste 6-8 săptămâni de care vorbeam în care putem să ne pregătim, chit că poate avem nevoie de o vacanță binemeritată, în care să ne detașăm de momentul stresului COVID, dar haideți să ne pregătim din timp acolo unde nu s-a organizat. E un lucru simplu și minim pe care îl putem face”, a spus secretarul de stat.

Varianta Delta a devenit tulpina dominantă la nivel global: „Pandemia de coronavirus devine o pandemie a nevaccinaților”
Varianta Delta a coronavirusului a devenit tulpina dominantă pe tot globul și aduce cu ea o creștere a numărului deceselor în Statele Unite, iar victimele sunt aproape exclusiv persoane nevaccinate, spun oficiali americani, vineri, conform Reuters.

Citeste si :  Când ar putea recupera elevii zilele de școală pierdute din cauza pandemiei

Numărul de cazuri de Covid din Statele Unite a crescut cu 70% în această săptămână față de cea trecută, iar numărul deceselor a crescut cu 26% în aceeași perioadă. Focarele au apărut în zonele cu rate scăzute ale vaccinării, conform directoarei Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor american, Rochelle Walensky.
Media pe ultimele șapte zile este acum de peste 26.000 de cazuri, mai mult decât dublu față de luna iunie, când în săptămâna cu cele mai puține cazuri a fost raportată o medie de 11.000 de cazuri.

„Pandemia de coronavirus devine o pandemie a nevaccinaților”, a spu Walensky, adăugând că 97% dintre cei spitalizați cu Covid în SUA sunt persoane nevaccinate.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.