Angajatii CFR protesteaza:’Hotii!’, ‘Romanii vor vagoane moderne!’

0
435

 

Angajatii CFR protesteaza:'Hotii!', 'Romanii vor vagoane moderne!'
Angajatii CFR protesteaza:’Hotii!’, ‘Romanii vor vagoane moderne!’

Sute de angajati ai CFR Marfa protesteaza vineri dimineata in Capitala, dupa scandari in fata Ministerului Transporturilor, ei ajungand in mars la sediul Guvernului. Sindicalistii din cadrul Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial Vagoane si cei din Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania cer aprobarea Statutului personalului feroviar, investitii pentru reabilitarea infrastructuri feroviare si achizitia de material rulant nou, dar si adoptarea unor solutii pentru evitarea falimentului CFR Marfa.

Angajatii CFR au protestat in fata ministerului inca de la ora 10.00, sufland in vuvuzele si strigand „Hotii”. Ei au pancarte cu mesaje precum „Nu distrugeti calea ferata”, „Romanii vor vagoane moderne”, „Daca nu acum, atunci cand?”, „Investiti in infrastructura feroviara”, „Fara investitii, calea ferata dispare” si „Vrem Statutul personalului feroviar”.

Citeste si :  Olt : Continua investitiile in Bals .. Spitalul va avea RMN,CT si sectii noi in policlinica..

In principal, sindicalistii cer aprobarea Legii privind statutul personalului feroviar, sustinerea investitiilor multianuale in calea ferata, pentru reabilitarea infrastructuri feroviare si achizitia de material rulant nou, adoptarea unor solutii pentru evitarea falimentului CFR Marfa.

Ulterior, lucratorii feroviari s-au deplasat in mars catre Piata Victoriei unde vor protesta pana la pranz.

”Mitingul doreste sa atraga atentia public, tuturor celor implicati in zona de decizie a industriei feroviare, mass-media si beneficiarilor serviciilor prestate de lucratorii feroviari ca situatia caii ferate din Romania reclama decizii imediate de evaluare a situatiei si implementarea solutiilor de redresare. Eforturile noastre, ale sindicalistilor, de a identifica solutii care sa permita optimizarea dialogului social au fost evidente, in toti acesti ani, motiv pentru care, inca o data, cerem Guvernului si Ministeului Transporturilor sa acorde atentia cuvenita caii ferate si revedicarilor noastre, ale ceferistilor. Se intarzie, din ratiuni pe care nu le putem intelege, adoptarea Statutului personalului feroviar, desi aceasta categorie socio-profesionala impune, fara putinta de tagada, un astfel de statut, care are rolul principal de a reglementa relatiile de munca dintre lucratorul feroviar si angajator, in speta Statul Roman”, au transmis organizatorii.

Citeste si :  Meteo:Un nou VAL DE NINSORI loveste Romania: Jumatate de tara, sub COD GALBEN

Potrivit acestora, calea ferata ”are nevoie urgenta de investitii deoarece degradarea constanta a infrastructurii si a materialului rulant va genera, cat de curand, falimentul istoric al unui sector economic strategic, extrem de important pentru economia romaneasca”.

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.