ANM: Vârful de căldură nu va fi în weekend

0
2095

Cea mai mare parte a țării, cu excepția Transilvaniei și Dobrogei, se va afla sub Cod roşu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat în acest weekend, când se vor înregistra cele mai mai temperaturi din acest an, potrivit prognozelor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Codul roşu este valabil pentru zilele de sâmbătă și duminică (13 şi 14 iulie), când se se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 41 de grade. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că urmează nopţi tropicale în cea mai mare parte a țării.

Potrivit ANM, valul de căldură se va resimți cel mai puternic începând de lunea viitoare.

„Chiar dacă Codul Roșu intră în vigoare sâmbătă și duminică, nu înseamna că atunci e vârful de căldura al acestui episod. Estimăm că zilele cu temperaturile cele mai ridicate vor fi luni, marți și miercuri”, a declarat specialistul ANM Florinela Georgescu. Cele mai ridicate temperaturi, a continuat oficialul ANM, se vor resimți cel mai probabil în partea de sud a țării, când termometrele ar putea să înregistreze temperaturi de peste 42 de grade.

ANM: Vârful de căldură nu va fi în weekend 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.