Home » Actualitate » Actualitate Craiova » Anul scolar a debutat, la Colegiul National „Elena Cuza”, plin de sperante

Anul scolar a debutat, la Colegiul National „Elena Cuza”, plin de sperante

Share ..

SONY DSC

Conform Cuvantul Libertatii  , Curtea Colegiului Naţional „Elena Cuza” a fost, ieri, arhiplină. Copii, părinţi şi cadre didactice au participat la deschiderea oficială a anului şcolar 2017-2018, la care au fost prezente şi oficialităţi. A răzbătut un singur crez – că va fi mai bine.

Manifestările de ieri au fost deschise de prof.  Liviu Cotfasă, director al Colegiului Naţional „Elena Cuza”: „Nu există o profesie mai frumoasă ca a noastră, una în care, an de an, să o luăm de la început, în care să-i facem pe copii să înveţe. Sunt bucuros că, astăzi, am lângă mine, pe lângă conducerea liceului, elevi, părinţi şi profesori, invitaţi de marcă. Voi, cei tineri, trebuie să duceţi mai departe această tradiţie. Este o obligaţie, astfel încât să faceţi mai mult decât înaintaşii voştri”.

Primul invitat a fost Mihail Genoiu, primar al Craiovei: „Sper că elevii revin cu emoţie pe băncile şcolii, pentru că fiecare an şcolar aduce cu sine momente de neuitat. Pentru următoarele luni, şcoala va fi a doua casă pentru copii, unde vor descoperi lucruri interesante şi vor lega amintiri pentru o viaţă. Nouă, reprezentanţii autorităţilor locale, ne revine întreaga responsabilitate de a face tot ce ne stă în putinţă ca elevii să beneficieze de un învăţământ de calitate. Pentru Primărie şi Consiliul Local Craiova învăţământul este o prioritate. În ceea ce priveşte acest colegiu, îmi doresc să intraţi în Top 100 al liceelor din ţară”.

Din partea Instituţiei Prefectului a vorbit Loredana Filişanu: «Este o onoare să particip la această manifestare şi, atât din partea mea, cât şi a domnului prefect, Dan Narcis Purcărescu, transmit un mesaj de continuare a tradiţiei de 184 de ani a Colegiului „Elena Cuza”. Siguranţa copiilor şi cadrelor didactice va fi mereu pe primul plan».

La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar judeţean Dolj,  prof.  Monica Leontina Sună, a declarat: „Este un an plin de speranţe şi am încredere în valoarea elevilor şi cadrelor didactice. Voi, copii, trebuie să fiţi receptivi, să ascultaţi sfaturile părinţilor şi profesorilor, să fiţi motivaţi şi să învăţaţi”.

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
FESTIVALUL MONDIAL DE POEZIE „MIHAI EMINESCU“

Timp de patru zile, în perioada 17-20 septembrie a.c., 50 de poeți din 45 de țări vor poposi la Craiova,...

Închide