Anuntul sefului Cancelariei prim-ministrului : Monstruoasa OUG 114 a fost in sfarsit desfiintata

0
414

Seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, anunta ca actul normativ care elimina prevederi din OUG 114 a intrat in vigoare, joi, prin publicarea in Monitorul Oficial.
„Monstruoasa OUG 114, rod al unor minti ticaloase din PSD, gandita de tripleta Dragnea – Valcov – Teodorovici impotriva economiei private, a fost in sfarsit desfiintata. Astazi, a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta Guvernului Orban care elimina aberatiile economice din OUG 114 si impune noi masuri necesare pentru echilibrarea bugetului”, a scris Danca, pe Facebook.

El a amintit principalele modificari ale OUG 114, care intra in vigoare incepand de joi: „eliminarea prevederilor care au pus in pericol functionarea fondurilor private de pensii si banii participantilor la Pilonul 2 de pensii; abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la cresterea preturilor pentru energie si utilitati; liberalizarea pietei de energie prin eliminarea treptata a pretului fix de vanzare la producatori care a avantajat importurile de gaze si energie electrica; desfiintarea taxei pe activele bancare care a dus la cresterea costurilor de creditare si a ratelor bancare; desfiintarea schemei fictive de finantare fara resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare si Investitii; plafonarea indemnizatiilor pentru demnitari si a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019; plata activitatilor desfasurate de militari si politisti in zilele libere sau de sarbatorile legale si a alocatiei pentru drepturile de hrana; incetarea detasarilor din sectorul privat in sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor functii publice; inghetarea punctului de amenda la nivelul anului 2019, la 145 lei; suspendarea pensiilor speciale pentru primari in 2020”.

„Si chiar daca PSD s-a incapatanat pana in ultima clipa sa blocheze adoptarea acestor masuri de corectare a prevederilor nocive din OUG 114, prin sesizarea proiectului de lege pentru care Guvernul Orban si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, astazi acestea intra vigoare si vor produce efecte benefice pentru economie si pentru bugetul statului. OUG 114, ‘greu de ucis’, dar in final am reusit”, a completat Ionel Danca.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.