Apare DOR – partidul creat de opoziţia din USR

1
129

Un grup de iniţiativă va anunţa astăzi înfiinţarea partidului Uniunea Naţională pentru Democraţie, Omenie şi Respect, pe scurt DOR, aşa cum apare sigla formaţiunii în documentul intrat în posesia redacţiei LUMEALIBERA.RO.

Liderul acestui „grup tehnic”, care a lucrat în mare secret la partea tehnică (juridică) a înfiinţării noii formaţiuni politice este Cătălin Badiu.

Grupul se declară însă unul al „opoziţiei din USR”, format din foşti şi actuali membri ai formaţiunii conduse de Dan Barna, persoane care într-o formă sau alta au intrat în conflict cu actuala conducere a USR: demisionari, demişi, excluşi, actuali membri USR care fac opoziţie din interior.

Unul dintre ei va fi probabil Tudor Benga, actual deputat USR, membru în Biroul Naţional al partidului şi liderul opoziţiei la Dan Barna la vârful partidului.

Benga a postat pe pagina sa socializare un fel de „mesaj de întâmpinare” faţă de apariţia noului partid, fără a spune ceva direct despre DOR, dar menţionând câteva nume de membri USR care ar putea să ia calea noului partid.

Citeste si :  USR : Viorica Dancila, discurs sfidator anti-UE in Parlamentul European

Câteva fraze din mesajul lui Tudor Benga

  • „Poza aia cu Nicușor, Barna, Orban și Tudorache, poza care a făcut tura interneților sâmbătă seara, îmi dă așa un mix de sentimente că mi-a luat trei zile să găsesc cuvintele potrivite. N-am tăcut niciodată în momentele cheie ale USR-ului și n-o să tac nici acuma. Fiindcă în spatele pozei ăleia sunt multe alte povești care vor trebui spuse mai devreme sau mai târziu.”
  • „Să nu mă înțelegeți greșit: Nicușor merită absolut tot sprijinul pe care îl poate primi. Iar dacă pentru ca Nicușor să câștige Primăria poza aia era necesară, atunci poza aia trebuia făcută și cu asta basta. Este de fapt dovada vie a forței și rezilienței extraordinare a lui Nicușor faptul că adversari care au robotit ani de zile pentru a-i lua partidul și a-l scoate din joc să fie nevoiți să se alinieze în spatele candidaturii lui și să zâmbească la cameră.”
  • „Ana Ciceala a fost ca de obicei elegantă. Însă să fim cât se poate de limpezi: Ana Ciceala nu a fost sacrificată pe altarul unei înțelegeri care nu s-ar fi realizat altfel. Ana Ciceala a fost executată scurt și brutal de leadershipul propriului ei partid fiindcă nu făcea parte din tabăra potrivită. Așa cum și mâine, sau in una două săptămâni cel târziu, va fi executat și Emanuel Stoica, președintele filialei Diaspora, tot fiindcă nu face parte din tabăra potrivită. Așa cum au mai tot fost și vor mai tot fi executați oameni care au contribuit masiv la creșterea și dezvoltarea organizației de pe la începuturi.”
Citeste si :  Turbeaza Olguta! Eugen Gioanca a intrat in Senat in locul lui Claudiu Manda, a votat pentru investirea Guvernului Orban!

Continuarea pe LumeaLibera.ro

Lasa un comentariu aici !

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.