Apare o nouă Poliție în România! Chiar acum în septembrie ! Marcel Vela a propus înființarea Poliţiei Siguranţă Şcolară

0
227

Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a anunțat marți că, la inițiativa ministrului de Interne, Marcel Vela, s-a propus înființarea Poliţiei Siguranţă Şcolară, care va acționa în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a anunţat, marţi, înfiinţarea unei noi structuri în cadrul IGPR, intitulată Poliţia Siguranţă Şcolară, care va avea rolul de a creşte siguranţa în jurul şcolilor, dar şi pentru combaterea delincvenţei juvenile.

„La iniţiativa ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost elaborat şi introdus în circuitul de aprobare instituţională un nou plan naţional de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic, dar şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

”Asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ”
Planul de acţiune creează premisele unei abordări unitare pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ.

În conformitate cu prevederile Strategiei naţionale de apărare a ţării 2020 – 2024, unul dintre obiectivele principale îl reprezintă coordonarea eforturilor tuturor instituţiilor, concomitent cu luarea măsurilor necesare creşterii securităţii fizice a elevilor pe durata deplasării înspre şi dinspre şcoală, precum şi prevenirea şi combaterea fenomenului de bullying”, a declarat Bogdan Despescu, într-o conferinţă de presă.

Despescu a precizat că noua structură va colabora cu unităţile şcolare şi autorităţile locale, urmând să îşi înceapă activitatea la debutul anului şcolar.

„Ţinând cont de preocuparea permanentă a conducerii MAI pentru îndeplinirea obiectivelor în ceea ce priveşte siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice, ministrul Afacerilor Interne a luat decizia înfiinţării unui structuri distincte în cadrul Poliţiei Române.

”O prezenţă mult mai mare şi mai activă a poliţiştilor în mediul şcolar”
Structura nou-înfiinţată va îmbunătăţi şi consolida parteneriatul MAI – şcoală – autorităţi locale. Va exista o prezenţă mult mai mare şi mai activă a poliţiştilor în mediul şcolar, respectiv în procesul educaţional. Poliţiştii vor identifica mediile favorabile comiterii de infracţiuni şi vor stabili legături permanente cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ, cu reprezentanţii ONG-urilor, precum şi ai autorităţilor locale”, a adăugat Despescu.

Secretarul de stat a mai spus că în noua structură vor lucra 266 de poliţişti.

„Structura nou formată, denumită Poliţia Siguranţă Şcolară, va acorda o mai mare importanţă activităţilor şi măsurilor preventive, concentrându-se pe identificarea factorilor generatori şi eliminarea din timp a potenţialelor riscuri, în principal pentru prevenirea consumului de droguri, trafic de persoane şi violenţă juvenilă.

Structura se constituie prin ordin al ministrului Afacerilor Interne prin suplimentarea posturilor alocate Poliţiei Române cu un număr de 266 de funcţii de poliţist. Structura va funcţiona odată cu începerea anului şcolar, atât la nivelul IGPR, cât şi la nivelul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, a mai arătat Despescu.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.