Apelul disperat al personalului medical! Zeci de mii de cadre medicale din Romania au transmis o scrisoare deschisa Guvernului ..

1
277

Zeci de mii de cadre medicale din Romania cer, intr-o scrisoare deschisa adresata autoritatilor, o lege prin care copiii lor sa aiba pensie de urmas, in cazul in care vor muri la datorie.

In scrisoare, medici, asistente, infirmiere din Romania transmit ca nu bonusul salarial promis de presedintele Iohannis le va rezolva problemele.

Redam scrisoarea semnata de Bogdan Tanase si Letitia Coriu – Alianta Medicilor, Florin Chirculescu – Solidaritatea Sanitara, Iulian Pope – Sanitas, Ilie George – Promedica, Laura Zarafin – medic ATI spitalul Colentina.

„Scrisoare deschisa din partea salariatilor din sanatate pentru toti decidentii

Daca nu ni se vor da asigurari si o lege clara, potrivit careia copiii nostri (indiferent de varsta acestora, aflati la studii sau inca sugari) vor avea asigurata toata viata pensie de urmas in caz de deces, suntem foarte multi in situatia sot/ sotie care lucreaza in domeniul sanatatii (medic – medic, asistent-asistent, medic – asistent , asistent – infirmiera si toate celelalte combinatii posibile) care ne rezervam dreptul de a demisiona.

Nu avem nevoie de bani in plus ca sa muncim, sa ne facem datoria. Este revoltator.

Avem nevoie de echipamente de protectie, circuite corecte , camere de decontaminare la iesirea din zona rosie si mai ales avem dreptul sa ne stim copiii aflati in intretinere la adapost in caz de imbolnavire a parintilor.

Echipamente corecte de protectie inseamna:

1) Pentru ATI si specialitati chirurgicale : masca FFP2 / FFP3, viziere, boneta, PPE, cizme de cauciuc, doua perechi de manusi chirurgicale

2) Pentru restul personalului din specialitatile medicale: Masti FFP2/ FFP3, viziera, boneta, halat chirurgical impermeabil, doua perechi de manusi si botosi lungi.

Subliniem ca toti cei ce lucram in spitale (de la portar, brancardier si pana la medicii cei mai expusi – ATI – isti, ORL – isti , infectionisti, chirurgi) ne dorim sa muncim in conditii de deplina siguranta, pentru ca, odata infectati reprezentam un pericol pentru colegii nostri, pacienti si pentru toti cei cu care venim in contact.

Pericolul de a ne transforma in vectori este mare si un singur infectat in spital ne poate infecta pe toti, iar cei infectati nu pot folosi nimanui, nici macar celor pe care ar trebui sa ii trateze.

Ne intrebam, rezolva banii promisi problemele personalului medical? Evident nu. Ei se adreseaza unei presupuse nevoi financiare care nu exista sau oricum este pe plan secund.

Toti am cerut echipamente de protectie, teste, circuite, protocoale si nu am primit decat foarte putin din toate acestea. Si le cerem nu pentru ca ne e teama pentru noi, ci pentru ca odata infectati suntem un pericol, o bomba cu ceas pentru pacienti, pentru colegi si, nu in ultimul rand, pentru familiile noastre. Asta vrem: siguranta pentru toata lumea.

Nu este admisibil sa avem protocoale pentru cei decedati si nicio asigurare pentru urmasii personalului din satatate ce poate fi afectat de pandemie.

Nu suntem datori numai fata de pacienti, ci si fata de urmasii nostri .

Gasiti solutii viabile pentru ca toti cei ce lucram in domeniul sanitar sa o putem face protejati, in conditii de siguranta si, daca se poate, sustineti-ne cu toate fortele ca sa ne putem trata pacientii si sa fim sanatosi .

Fara INTELIGENTA, CARACTER, LOIALITATE, ONESTITATE, DEONTOLOGIE, MERITOCRATIE, PROMOVARE DUPA CRITERII PROFESIONALE, nu vom reusi sa schimbam nimic in acest sistem sanitar care aproape se prabuseste si care va fi maturat de pandemie.

Romania are aproape 500 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, o rata a imbolnavirilor de 16%, cea mai mare din toate tarile afectate de pandemia de Covid-19”.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.