APIA: Peste 800.000 de cereri depuse de fermierii români pentru subvenții

0
100

Un numar de 826.964 de cereri unice de plata a subventiilor a fost depus in campania desfasurata in perioada 2 martie – 15 iunie, anunta Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Cifra este in scadere fata de cea de anul trecut, dar suprafata este in crestere, ceea ce arata ca fermierii au constientizat ideea de comasare a terenurilor, mai precizeaza APIA.

Fermierii romani au depus 826.964 cereri unice de plata pentru o suprafata de peste 9,814 milioane hectare, in perioada 2 martie – 15 iunie 2020, pentru obtinerea subventiilor din bani europeni si de la bugetul de stat, a anuntat, marti, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Citeste si :  Grupurile de producatori din sectorul pomicol pot beneficia de sprijin total de 1,9 milioane euro din PNDR

Campania de depunere fara penalitati a cererilor unice de plata aferenta anului 2020 a fost finalizata in 15 iunie 2020.

„La o analiza comparativa a datelor, se observa ca fata de anul anterior numarul cererilor a scazut cu 17.307 cereri, in timp ce suprafata agricola a crescut cu 170.206 ha, ceea ce demonstreaza ca fermierii sunt tot mai constienti de importanta comasarii terenurilor pentru a creste productivitatea si competitivitatea pe piata”, se arata intr-un comunicat al agentiei remis Agerpres.

Derulata in conditiile atipice impuse de raspandirea pe teritoriul Romaniei a pandemiei de coronavirus, campania 2020 de primire a cererilor unice de plata a debutat la data de 2 martie, iar in intervalul 6 aprilie – 15 iunie 2020 aceasta s-a desfasurat exclusiv in mediul online, pentru a proteja sanatatea salariatilor APIA si a beneficiarilor deopotriva.

Citeste si :  Important pentru legumicultorii din Dolj! Va puteti inscrie pe o platforma in vederea vanzarii produselor ..

Potrivit sursei citate, campania de primire a cererilor unice de plata va continua inca 25 de zile, dupa data de 15 iunie 2020, dar cu aplicarea de penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere din fondurile pe care fermierii ar trebui sa le primeasca.

Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.