ARC Craiova, solidara cu grupurile civice si confederatiile sindicale

0
196

ARC Craiova, solidara cu grupurile civice si confederatiile sindicale 1ARC Craiova se solidarizează cu Freedom House, Corupția Ucide, Platforma România 100 și zecile de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și cu confederațiile sindicale Blocul Național Sindical și Cartel Alfa și cheamă cetățenii să ceară în stradă duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiției, dar și respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale. În plus, cerem stoparea  imediată a demersurilor legate de modificările OG 26/2000 privind asociațiile și fundațiile, care reprezintă un atac împotriva democrației și a societății civile și pun România sub semnul cenzurii.

 

Citeste si :  Dupa protestele masive,guvernul francez suspenda cresterea taxelor la carburanti

Ne confruntăm cu cea mai gravă situație politică din ultimii ani. Proiectul privind modificarea legilor Justiției constituie un atac la principiile statului de drept. Ca urmare a adoptării ordonanței privind modificările Codului fiscal de către Guvern, cursul Euro a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii ani. Investițiile directe au scăzut semnificativ, iar pensiile românilor sunt puse în pericol prin reducerea contribuției personale la Pilonul II de pensii în favoarea Pilonului I administrat de stat.

 

Citeste si :  Protest anuntat pentru aceasta seara in Craiova , Bucuresti si alte mari orase dupa decizia CCR

Abuzurile puterii nu se  opresc aici. O propunere legislativă de modificare a OG 26/2000 referitoare la asociații și fundații care prevede obligativitatea ONG-urilor să publice detaliat sursele de venit a trecut de Senat. Sancțiunea impusă este dizolvarea de drept. Modificările descurajează donatorii și le încalcă dreptul la viață privată și la protecția datelor cu caracter personal. Ce este mai grav este că o astfel de prevedere pune în pericol viețile oamenilor bolnavi pentru care se organizează acțiuni de strângere de fonduri cu mii de donatori și campanii umanitare de amploare, precum Magic Camp.

Mai mult, noile reglementări privind statutul de utilitate publică vor restrânge domeniile de activitate, fiind menite să reducă la tăcere criticile la adresa partidelor și politicienilor și implicarea civică.


Este timpul să ne unim împotriva abuzurilor puterii și să ne revendicăm dreptul la o țară fără corupție, hoție și cenzură.

 

Citeste si :  Vineri, un nou val de proteste furioase in intreaga tara

Echipa ARC Craiova

Președinte Lucian Bernd Săuleanu

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.