ARC da start la propuneri de mari craioveni

0
164

ARC da start la propuneri de mari craioveni 1Actiunea pentru Renasterea Craiovei (ARC) da startul etapei de propuneri din cadrul campaniei „10 mari craioveni”.
Pana la data de 15 iunie, pe site-ul asociatiei, www.actiuneacraiova.ro, pe pagina dedicata proiectului, www.actiuneacraiova.ro/10-mari-craioveni/, puteti propune prin completarea unui formular o personalitate pe care o considerati emblematica pentru istoria orasului. Se va organiza apoi o etapa de vot, iar cele mai populare 10 personalitati vor fi prezentate in cadrul unei gale de inchidere in preajma Centenarului Marii Uniri.

„10 mari craioveni” consta intr-o serie de activitati care au ca scop promovarea valorilor locale in contextul mai larg al aniversarii istorice a Centenarului Marii Uniri.
Pe langa platforma online destinata publicului larg, unde toti craiovenii pot propune si, ulterior, vota personalitati reprezentative pentru istoria orasului, in baza unui parteneriat cu cinci colegii nationale, echipe de elevi coordonate de profesori de istorie vor desfasura mai multe actiuni impreuna cu ARC pe aceasta tema. Printre acestea se numara un eveniment cu ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu Romania (27 martie), tiparirea unei lucrari comune continand o selectie academica a 10 mari craioveni, cat si prezentarea eseurilor fiecarei echipe de elevi intr-o competitie de tip dezbatere.

Prin proiectul „10 mari craioveni” ne dorim sa aducem in atentia dumneavoastra acele personalitati ale istoriei si culturii locale, nationale sau universale care, prin originea lor, activitatea sau mostenirea culturala pe care au lasat-o, si-au legat numele de Craiova. Scopul proiectului il constituie valorificarea spiritualitatii craiovene, fiind o modalitate prin care se urmareste prezentarea orasului, dar si revitalizarea spiritului local si constientizarea craiovenilor cu privire la rolul si locul Craiovei pe harta culturii.
„10 mari craioveni” este un proiect deschis tuturor celor care doresc sa se implice, atat institutiilor de cultura, asociatiilor neguvernamentale, cat mai ales craiovenilor. Asociatia pentru Renasterea Craiovei readuce, astfel, in atentia cetatenilor exemple de urmat, intr-o perioada in care Craiova are nevoie de oameni de valoare pentru a-si recastiga locul printre mai importante orase ale Romaniei.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Solutii concrete pentru informarea craiovenilor despre obiectivele de la Kozlodui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.