ASF, premiu de excelenta pentru stabilizarea pietei asigurarilor

0
203

ASF, premiu de excelenta pentru stabilizarea pietei asigurarilor 1Reusitele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) in stabilizarea pietei asigurarilor in 2017 au fost recunoscute pe plan intern si international cu prilejul celei de a XVIII-a editii a Galei “Premiile Pietei Asigurarilor”, organizata de revista “Primm” cu sprijinul oficial al International Insurance Society (IIS). ASF a primit, in cadrul acestui eveniment, trofeul “Primm” pentru consolidarea pietei asigurarilor si initiativele privind interesele consumatorilor.

Prezent la Gala Premiilor Pietei Asigurarilor, Vicepresedintele ASF, domnul Cornel Coca Constantinescu, a subliniat contributia esentiala a Parlamentului Romaniei in procesul de definire a unui nou cadru legislativ in domeniul asigurarilor, precum si rolul important al actorilor din piata, care au sustinut acest demers.

“ASF sprijina dezvoltarea sustenabila a pietei asigurarilor, in conditiile administrarii prudentiale a riscurilor si a cresterii gradului de satisfactie a asiguratilor“, a declarat Vicepresedintele ASF, domnul Cornel Coca Constantinescu.

Citeste si :  Judetele cu cei mai periculosi soferi...

Autoritatea a avut ca obiectiv strategic, in anul precedent, stabilizarea si consolidarea pietei asigurarilor, in special a pietei RCA, contribuind la modernizarea cadrului legislativ primar si secundar.

“Ne bucura aceasta recunoastere, rolul ASF este acela de a promova masurile ce se impun pentru a genera stabilitate si echilibrul pe pietele financiare supravegheate, creand totodata premisele valorificarii potentialului acestora”, a declarat Presedintele ASF, domnul Leonardo Badea.

Piata RCA este reglementata din anul 2017 de un cadru legislativ primar si secundar, care a introdus prevederi si instrumente noi, printre acestea numarandu-se sistemul Bonus-Malus care rasplateste comportamentul corect in trafic, tariful de referinta, notiunea de client cu risc ridicat si decontarea directa.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.