Asfaltari de toamna pe mai multe strazi din Craiova

0
545

Asfaltari de toamna pe mai multe strazi din Craiova 1Primaria Craiova a semnat ordinul de incepere a lucrarilor de asfaltare pentru primele din lista celor 87 de strazi ce urmeaza sa fie modernizate pe acordul de 15 milioane de euro. Cele doua firme de constructii, SC Erpia si SC Erbasu, vor lucra in aceasta toamna, atat cat timpul le va permite, dar o luna se pierde cu serviciile de proiectare.

Autoritatile locale au finalizat licitatia pe noul acord-cadru investitii strazi, iar pentru o parte dintre aceste artere au fost emise deja ordinele de incepere a lucrarilor de asfaltare. Intr-o conferinta de presa, sustinuta la sfarsitul saptamanii trecute cu ocazia inchiderii taberei de sculptura, primarul Craiovei a detaliat care sunt strazile cu care vor incepe asfaltarile si in ce consta lucrarile, in unele dintre cazuri, dar si faptul ca trebuie, mai intai, sa se efectueze proiectarile pentru fiecare artera in parte.

Strada Carpenului, proiectata cu patru benzi

Potrivit acestuia, primele care vor intra in santier sunt strazile incluse in lotul I, iar dintre acestea se va incepe cu strada Carpenului. Lucrarea de asfaltare a fost atribuita firmei Erpia, iar ordinul de incepere a fost dat pe 8 august. Edilul-sef a explicat ca exista un termen de 30 zile pentru proiectare, dupa care se incepe executia propriu-zisa. In tot acest timp, a mai spus primarul, nu se bate pasul pe loc: s-a inceput defrisarea canalului de scurgere a apelor pluviale, urmand ca prima lucrare sa fie casetarea acestuia. ”In aceeasi perioada, mergem in paralel cu proiectarea caii de rulare, dar si cu casetarea canalului. Speram noi ca strada Carpenului sa fie cu patru benzi”, a mentionat Mihail Genoiu.

Alte sapte strazi vor intra in santier

Din acelasi lot, fac parte si alte strazi care vor fi asfaltare, urmand aceeasi procedura, adica abia dupa ce se va face proiectarea. Autoritatile au explicat de ce s-a procedat asa, cu proiectare pentru fiecare strada in parte, si anume pentru a se sti cu precizie ce interventie se face acolo, astfel incat, in eventualitatea in care ar putea sa apara probleme in viitor, sa se stie cu maxima precizie cum si unde trebuie sa se intervina. Pentru strazile Rasinari, Fermierului, Micsunele, Trifoiului, Drumul Fabricii, Rachitei si Ogorului s-au dat, asadar, ordinele de incepere a lucrarilor si au inceput serviciile de proiectare. Potrivit autoritatilor, din aceasta toamna, o sa vedem lucrarile in toi pe aceste strazi, executiile fiind adjudecate de SC Erbasu.

Canalizare pe strada Fermierului

Pe strada Fermierului, din cartierul Brestei, in paralel cu lucrarile de asfaltare, se va derula si o alta procedura pentru canalizare. Reprezentantii Primariei Craiova au explicat ca exista un capat de strada de aproximativ 100 de metri unde canalizarea nu este finalizata. ”Ne-am asumat sa facem noi si aceasta canalizare. Dar nu se vor incurca lucrarile, ci se vor lua de la un capat la altul”, a mentionat primarul Craiovei. Strada Fermierului este cunoscuta drept cea mai ghinionista din Banie. profitand de faptul ca se afla la cateva minute de kilometrul zero al orasului, oamenii nu au mai tinut cont ca lipseste canalizarea si au construit acolo vile in toata regula. Numai ca, de fiecare data cand ploua, zona se inunda extrem de repede, apa intra in curti si pompierii intervin cu pompele pentru a evacua apa. Locuitorii au facut nenumarate petitii catre municipalitate, care le-a promis sa vor rezolva situatia.

Strazile din zona centrala, in procedura avansata

Strazile din zona centrala a orasului, incluse in lotul II, au fost atribuite SC Erbasu. Autoritatile au precizat ca primele care vor intra in santier sunt strazile Macinului, Porumbului, Vrancei, Homer, Corcova, Marinei, Ecoului, Livezi si Oltenia. Toate acestea se afla, deocamdata, in procedura de emitere a ordinului de incepere a lucrarilor. „Toate aceste strazi nu au avut niciodata asfalt pe ele, le-am ales din lotul de 87, pentru ca aveau canalizare si apa, pentru a nu se mai interveni dupa ce se asfalteaza”, a mai spus primarul Craiovei. Reamintim ca noul acord-cadru pentru reabilitare si modernizarea strazilor si aleilor din Craiova (PT+executie) a fost atribuit firmelor Erpia SA si Constructii Erbasu SA, cel de-al treilea ofertant – Delta ACM – fiind exclusa din competitie.Valoarea este aproape 65 milioane de lei, echivalentul a 15 milioane de euro.

Sursa Cuvantul Libertatii !

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.