Asociatia April Hub Craiova a organizat in parteneriat cu Liceul Teoretic Tudor Arghezi workshopul Young In Europe, miercuri, 16 mai 2018.

0
351
Asociatia April Hub Craiova a organizat in parteneriat cu Liceul Teoretic Tudor Arghezi workshopul Young In Europe, miercuri, 16 mai 2018.
Asociatia April Hub Craiova a organizat in parteneriat cu Liceul Teoretic Tudor Arghezi workshopul Young In Europe, miercuri, 16 mai 2018.

30 de elevi au descoperit valorile ce construiesc Europa, dar si principiile democratiei.
„Workshopul a inceput cu un joc pentru a ne cunoaste mai bine, apoi am prezentat pe scurt valorile europene si principiile democratiei. In ultima parte a workshopului elevii impartiti in echipe au construit din hartie si scoci un turn, pe care au scris cel putin 5 valori europene. Echipa care a terminat prima turnul a fost premiata simbolic.”, precizeaza Andreea Melinescu, coordonator al workshopului.
Evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului Promotori pentru democratie europeana (editia a IV-a), desfasurat de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, Asociatia Pro Democratia (APD) si Group of the European Youth for Change (GEYC).

Citeste si :  Asociația April Hub - A fost „O poveste cu ECOu” în Craiova

„Astfel de activitati au loc in mai multe orase din Romania, in perioada 4 – 25 mai. Urmand ca in luna octombrie sa participam la Forumul democratiei europene, in Bucuresti, unde vom prezenta rezultatele activitatilor de la nivel local, apoi vom participa la diverse dezbateri cu decidenti politici la nivel national si european.”, adauga Andreea Melinescu.

View post on imgur.com

Proiectul Promotori pentru democratie europeana isi propune sa implice in fiecare an cate 30 de tineri in promovarea democratiei si a valorilor care ii unesc pe cetatenii Uniunii Europene, cu scopul de a informa organizatiile de tineret din Romania cu privire la rolul si modul de functionare a institutiilor Uniunii Europene, promovarea importantei democratiei parlamentare europene si a participarii democratice.

Asociatia April Hub a luat nastere in anul 2016. Principalul obiectiv este dezvoltarea comunitatii si a membrilor ei, prin derularea de programe si proiecte pentru copii, tineri si adulti, prin promovarea valorilor europene, prin incurajarea initiativelor venite din partea membrilor comunitatii, prin responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui impreuna la dezvoltarea comunitatii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.