Asociația „Craiova Noastră” organizează o dezbatere publică care are ca scop salvarea Castelului de apă aflat în incinta Spitalului Militar

0
219

Castelul de Apă aflat în incinta Spitalului Militar din Craiova este o clădire construită în sec. XIX (cel mai probabil între 1881 și 1889). Cu toată valoarea sa istorică și arhitecturală, clădirea pare să fie condamnată la demolare de către proprietarul său, statul român.

În acest context, Asociația „Craiova Noastră” organizează o dezbatere publică având ca scop exprimarea de opinii, schimbul de idei, prezentarea unor experiențe de bune practici, etc.

Dezbaterea va avea loc vineri, 25 iunie, a.c. ora 17.00, la Hotel Ramada Plaza din Craiova (sala Constantin Brâncoveanu) și va fi moderată de scriitorul Florin Iaru.
Obiectivul declarat este sensibilizarea oamenilor politici și a decidenților din administrația locală, dispuși să se implice salvarea Castelului de Apă de la o posibilă desființare.

Au fost trimise invitații de participare către mai multe instituții publice, precum și către aleșii comunității:
∙ Primăria Municipiului Craiova,
∙ Ministerul Apărării Naționale – Spitalul Militar din Craiova
∙ Ministerul Culturii – Direcția de Cultură a Județului Dolj
∙ Senatorii și deputații județului Dolj
∙ Consilierii municipali Craiova
∙ Consilierii Județeni Dolj
Și-au anunțat participarea personalități locale, oameni de cultură, reprezentanți ai unor ONG-uri cu preocupări legate de salvarea și protejarea monumentelor istorice.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.