Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova :Batranii nostri nu sunt cobai pentru experimente ilegale!

0
510

Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova :Batranii nostri nu sunt cobai pentru experimente ilegale! 1Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova a luat act de situatia socanta din Caminul pentru Persoane Varstnice Craiova, institutie publica aflata in subordinea Primariei Craiova, unde au fost realizate „experimente” cu preparate medicale asa-zis „naturiste”, neomologate de institutiile abilitate ale statului, pe cinci batrani aflati in ingrijirea institutiei respective.
In temeiul protejarii, promovarii si respectarii Drepturilor Omului – domeniu de interes prioritar afirmat in Statutul organizatiei noastre – si al reglementarilor Uniunii Europene cu privire la Drepturile Omului si Drepturile Pacientului, Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova, reprezentata de Carla Stoica, in calitate de Presedinte, a sesizat urmatoarele institutii pentru a clarifica aceasta situatie, prin aplicarea prevederilor legale in vigoare:
Colegiul Medicilor din Romania – Filiala Dolj in legatura cu nerespectarea deontologiei profesionale de catre medicul Adela Rudareanu, salariat al Caminului pentru Persoane Varstnice Craiova, institutie publica aflata in subordinea Primariei Craiova. Din declaratiile facute presei, reiese ca medicul Adela Rudareanu, pe de o parte, stia ca asa-zisele tratamente nu sunt omologate/acreditate, iar pe de alta parte, nu cunostea compozitia chimica („ingredientele”) a substantelor pe care le-a aplicat ca tratament asupra pacientilor, batranii aflati in ingrijirea Caminului pentru Persoane Varstnice Craiova.
Colegiul Farmacistilor din Romania – Filiala Dolj in legatura cu existenta unei posibile situatii de incercare de practica ilegala a profesiei de farmacist de catre inginerul chimist Ionica Ruxandra, in cadrul unui protocol de colaborare semnat cu Caminul pentru Persoane Varstnice Craiova, institutie publica aflata in subordinea Primariei Municipiului Craiova.
Primaria Municipiului Craiova, in legatura cu gestionarea neconforma cu legislatia in vigoare a acestei situatii de catre dl. Giurca Alexandru Valentin, directorul Caminului pentru Persoane Varstnice Craiova, institutie publica aflata in subordinea Primariei Municipiului Craiova, solicitand dl. Mihail Genoiu, Primarul mun. Craiova
sa-si exercite atributiile legale care ii revin si sa aplice masurile administrative stabilite de lege.

Asociatia Pro Democratia Club Craiova

Visits: 2

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.