Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova : OBSERVAREA ALEGERILOR PREZIDENTIALE DIN NOIEMBRIE 2019

0
108

Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova anunta ca va monitoriza organizarea si desfasurarea alegerilor prezidentiale din noiembrie 2019, ca organizatie partenera in Coalitia „Fiecare Vot”.
Persoanele interesate sa participe ca observatori voluntari (activitate neremunerata) trebuie sa aiba cetatenia romana, drept de vot si sa nu faca parte dintr-un partid politic.
Inscrierile se fac exclusiv online, prin platforma Fiecarevot.ro, coordonata de Geeks for Democracy. Pentru primul tur, termenul limita de inscriere este 2 noiembrie pentru strainatate si 5 noiembrie pentru tara.
Recrutarea si acreditarea observatorilor, organizarea sesiunilor de training, coordonarea echipelor de observatori si sustinerea activitatii acestora in zilele alegerilor, precum si raportarea concluziilor se realizeaza de catre organizatii active la nivel national: Expert Forum, Observatorul Electoral, Centrul pentru Resurse Civice (Constanta), Centrul pentru Studiul Democratiei (Cluj), Asociatia Pro Democratia – Club Craiova, Civica (Iasi), GHEPart (Curtea de Arges).
Observarea alegerilor vizeaza exclusiv integritatea procesului electoral, de aceea, observatorii trebuie sa fie fara exceptie impartiali si sa nu se implice in campania electorala.
Toti observatorii incep activitatea cu o ora inainte de deschiderea sectiilor de votare si o incheie dupa ora 21:00, odata cu inchidere sectiilor.
Se vor organiza sesiuni de pregatire online (cu sprijinul Rezistenta TV) si offline pentru observatori inaintea alegerilor, in Bucuresti si in tara. In ziua scrutinului, fiecare observator va completa fise de observare sau va putea utiliza aplicatia pentru smartphone realizata de Code4 Romania si va fi in legatura continua cu echipa FiecareVot, online si prin call-center 0800 080 200.
Toate detaliile privind inscrierea se gasesc pe www.fiecarevot.ro.
FiecareVot este o initiativa civica pentru observarea alegerilor si referendumurilor.
Scopul activitatii observatorilor este acela de a identifica si semnala autoritatilor si publicului neregulile survenite in procesul electoral.

Citeste si :  10 August - Noul mandat al lui Klaus Iohannis va fi marcat de aceasta data!

FiecareVot se bazeaza in primul rand pe efortul voluntar si neremunerat al cetatenilor neafiliati politic, cu spirit civic. Pana acum peste 3000 de cetateni au participat la observare prin intermediul platformei FiecareVot.
Proiectul a inceput la alegerile europarlamentare din 2014 si a continuat la fiecare scrutin organizat pana in prezent.
De atunci, numarul organizatiilor societatii civile care participa la FiecareVot a crescut, iar incepand cu 2016 proiectul a devenit mai amplu, odata cu dezvoltarea platformei de inscriere online si a aplicatiei MonitorizareVot. Proiectul va continua la alegerile din 2019 si 2020.

Citeste si :  Un fost puscarias a devenit seful de campanie al Vioricai Dancila pentru prezidentiale

Carla Stoica
Presedinta

Asociatia Pro Democratia Club Craiova

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.