Astazi este ultima zi de depunere a candidaturilor la sefia DNA

0
280

Astazi este ultima zi de depunere a candidaturilor la sefia DNA 1Astazi este ultima zi in care procurorii isi pot depune candidatura la selectia organizata de Ministerul Justitiei pentru functia de procuror sef al DNA.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a confirmat ieri ca nu a fost depus inca niciun dosar pentru functia de procuror sef al DNA, insa si-a exprimat convingerea ca in ultima zi se vor inregistra „mai multe candidaturi”.

Functia de procuror sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata de la sefia DNA printr-un decret emis pe 9 iulie de presedintele Klaus Iohannis, care a pus astfel in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

Citeste si :  Toader lanseaza inca un atac asupra PSD ! Razvan Cuc este cel vizat ..

Selectia pentru propunerea in functia vacanta de procuror-sef al DNA se va desfasura pana pe 30 iulie, confrom Agerpres.

Procurorii pot depune cereri de inscriere pentru functia de conducere vacanta doar pana astazi.

Cererile de participare la selectie vor fi insotite de urmatoarele documente: dovada indeplinirii conditiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie, un curriculum vitae, minimum 10 lucrari intocmite de procuror in compartimentele in care si-a desfasurat activitatea in ultimii 5 ani, ultimul raport de evaluare a activitatii profesionale si orice alte inscrisuri relevante.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si pe site-ul institutiei maine.

In perioada 25 – 27 iulie, candidatii selectati ar urma sa sustina interviurile cu ministrul Justitiei.

Citeste si :  Fotbal : Fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA

Rezultatele selectiei vor fi anuntate public pe data de 30 iulie.

„Propunerea/propunerile ministrului Justitiei va fi/ vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui Romaniei in vederea numirii in functia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificari in functie de numarul procurorilor inscrisi”, se mentioneaza in anuntul Ministerului Justitiei.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.