Astăzi se încheie Târgul de Crăciun de la Craiova

0
276

?Târgul de Crăciun de la Craiova si-a deschis porţile vineri, 17 noiembrie 2023.
?Premiat de două ori la nivel european, ?Târgul de Crăciun a fost în patru zone din municipiu – Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul.

?„Astăzi se încheie Târgul de Crăciun de la Craiova, care a devenit un adevărat brand de oraș în ultimii ani. Cu ajutorul lui am demonstrat tuturor că a deveni oraș turistic ține doar de voință, fiindcă investiția a fost minimă comparativ cu câștigul. Pentru cel din 2022, când am tras linie, s-a dovedit că bugetul Craiovei a crescut cu un milion de lei ca urmare a încasărilor provenite din taxele de la comercianți, taxa de parcare plătită de vizitatori și taxa hotelieră care se virează primăriei pentru fiecare turist. Asta fără a pune la socoteală încasările făcute de restaurante, hoteluri, magazine etc. Pentru anul 2023, urmează să vedem încasările, dar a fost și primul an în care am avut sponsori pentru activitățile oferite.
Deși pentru primărie a devenit o afacere, nu am tratat niciodată acest târg de sărbători altfel decât pentru a-i bucura pe craiovenii care, poate, nu își permit o excursie la Viena, Madrid, Paris etc, dar merită să trăiască într-un loc cu nimic mai prejos ca destinație de sărbători decât cele menționate. Pregătim deja poveștile pentru viitor pentru că ne dorim să fie un târg cel puțin la fel de strălucitor și atractiv și vă mulțumim tuturor celor care ne-ați încurajat și ne-ați ajutat să demonstrăm ca Bănia e altfel decât o prezintă detractorii ei! Pentru noi, mai important decât orice clasament a fost zâmbetul dvs și vă așteptăm să ne vizitați și în perioada Paștelui, când vă pregătim o nouă poveste pentru care să vă facem să iubiți Craiova!”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

?‍?‍?‍?Vizitatorii au avut ocazia sa isi cumpere tot felul de produse specifice sezonului, de la cei peste 70 de comercianți din Craiova şi din toată țara: mâncare tradițională, jumări, brânzeturi, ?vin fiert, ?cozonaci, ?gogoși, waffles, ?burgeri, churros, stroh, turtă dulce, ?decorațiuni și cadouri lucrate hand-made, globuri, coronițe etc.

✅Cu decorațiuni uimitoare, un? brad uriaș, ⛸️patinoar, concert, ?ateliere creative, ?carusel, personaje de poveste, căsuțe spectaculoase și cu cele mai frumoase ?luminiţe de Crăciun din Europa, Craiova a oferit cea mai frumoasă atmosferă de sărbători pentru familie.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.